1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Makattan kan gelmesi nasıl geçer? Makattan kan gelmesi kanser belirtisi mi?
Makattan kan gelmesi nasıl geçer? Makattan kan gelmesi kanser belirtisi mi?

Makattan kan gelmesi nasıl geçer? Makattan kan gelmesi kanser belirtisi mi?

Makattan kan gelmesi kanser belirtisi mi? Makattan kan gelmesi nasıl geçer? diye araştırma yapıyorsanız, sizler için uzmanların görüşlerini bu sayfada topladık.

A+A-

Makattan kan gelmesi nasıl geçer, kanser belirtisi mi? diye arama gerçekleştiriyorsanız doğru adrestesiniz. Son dakika haber editörlerinden Hikmet Kara, uzman görüşlerin sizler için tek sayfada topladı.

Kalın bağırsak kanserinin erken evrede yakalanması çok önemlidir. Bu nedenle makattan kan gelmesi, dışkıya kan bulaşması, dışkılama alışkanlıklarında değişiklik, dışkının incelmesi, karın ağrısı, halsizlik, yorgunluk ve izah edilemeyen kilo kaybı gibi şikayetleriniz varsa vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz!

Anlayacağınız Makattan kan gelmesi, önemli bir hastalığın habercisi olabilir. Bu hastalığı küçümseyip önemsiz bir hale getirirseniz hastalığın altında yatan ve tedavi sürecini zorlaştıran bir duruma sokabilirsiniz. Bu sebeple yazımızı faydalı bulsanız dahil uzman bir hekime başvurmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Makattan kan gelmesi, Toplumda yaygın olarak görülen,  insanların yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlıktır. Makattan kan gelmesi; irritabl bağırsak sendromu, hemoroit, anal fissür rahatsızlıklarının nedenlerinden birisi olabilir.
Ayrıca kalın bağırsak polipleri, cinsel yolla bulaşan bazı hastalıkların ön belirtisi olarak da görülebilir.

Makatta yaşanan kanama, kişi tuvaletini yaparken oluşabileceği gibi tuvalet kağıdı veya iç çamaşırda da görülmektedir. Önemsenmesi gereken bir konu olup kanamanın kaynağının araştırılması gerekmektedir.

Makattan kan gelmesi nasıl geçer?

Bu sorunun cevabı kanamaya neden olan rahatsızlığın belirlenmesi gerekmekte olduğunu belirtelim.

Ancak makattan kan gelmesi, basur nedeniyle yaşanıyorsa, elma gibi posalı yiyecekler yemek, kepekli ekmek yemek, gerçek zeytinyağı tüketmek iyi gelecektir. Bu gıdaları tüketmek dışkınızın kıvamını yumuşatır ve çok fazla acı çekmemenizi sağlar.

Ancak bu yöntemden önce doktordan hemoroid tanısı almanız gerekmektedir.

HEMOROİD (BASUR) NASIL ANLAŞILIR?

Makatınızı elinizle kontrol ettiğinizde, elinize meme ucu gibi çıkıntı ve kan geliyorsa; büyük ihtimalle basur olarak tabir edilen hemoroid‘tir. Tedavi kolaydır. Bu konuda zamanında Doktora gidilmezse basur kanamaları artar ve ciddi boyutlara ulaşabilir.

BASUR NEDENLERİ

•    Bağırsak alışkanlığının değişmesi (bir kabız, bir ishal olmak)
•    Gebelik ve doğum
•    Hareketsiz yaşam tarzı
•    Bazı spor etkinlikleri (ata binmek, bisiklet sürmek )
•    Çeşitli meslek grupları (şoförler, pilotlar )
•    Alkol alışkanlığı
•    Pelvik bölgede yerleşen tümörler
•    Kalın bağırsak kanseri

Makattan kan gelmesi kanser belirtisi mi?

Makattan kan gelmesi,  Kabızlık ya da hemoroid gibi rahatsızlıkların belirtisi olabileceği gibi ciddi sağlık problemlerinin ön belirtisi de olabilir.

Nadiren de olsa kolorektal kanser gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabildiğinden kişinin, hekime başvurması ve tanı konması gerekmektedir. Dolayısıyla “makattan kan gelmesi kanser belirtisi mi?” sorunuzun cevabı EVET kanser belirtisi olabilir. Ancak şunu da belirtmek isteriz, her kanama kanser belirtisi de değildir.

Yani illa kanser ya da tümör olacak diye bir kaide yok. Çok büyütülecek bir şey de olmayabilir.

Büyük abdestinizi yaparken kan gelmesi genelde sık rastlanan tıptaki adıyla hemoroid halk arasında basur olarak bilenen tedavisi kolay olan bir hastalık olabilir. Basur Tehlikeli bir hastalık değildir.

Hemoroid probleminden kaçarak kurtulamazsınız!

Hemoroid tedavisi şikayetleri gidermek için yapılır. Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir. Bu durum hemoroidin ilk şikayeti olarak da görülebilir.

 

HABERE YORUM KAT