1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Köstebek pasta nasıl yapılır? İşte Köstebek pasta tarifi ve malzemeleri
Köstebek pasta nasıl yapılır? İşte Köstebek pasta tarifi ve malzemeleri

Köstebek pasta nasıl yapılır? İşte Köstebek pasta tarifi ve malzemeleri

Köstebek pasta nasıl yapılır, Köstebek pasta tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte bütün bu sorularınızın yanıtını sizler için hazırladığımız Köstebek pasta tarifi içerikli makalemizde bulabilirsiniz.

A+A-

Köstebek pasta, pasta tutkunlarının vazgeçmediği lezzetler arasında yer alıyor. Bizde evinizde kolayca yapabileceğiniz köstebek pasta tarifini sizler için yayınlıyoruz. Bu içerikte Köstebek pasta nasıl yapılır, Köstebek pasta tarifi ve malzemeleri nelerdir? sorularınıza kolayca yanıt bulabilirsiniz.

Merhabalar değerli okuyucularımız. Bu makalemizde sizlere kolay köstebek pasta nasıl yapılır? hakkında çok güzel bilgiler vereceğiz. Öncelikle köstebek pasta tarifi için malzemeleri aşağıdaki listelemede bulabilirsiniz.
Köstebek pasta lezzetiyle ve görüntüsüyle misafirlerinizi oldukça büyüleyecek bir tatlıdır. Altın günlerinizin vazgeçilmez tatlısı olmaya aday bir tatlıdır. Çoğu insan tarafından yapılışı çok zor denilse de aslında hiçte zor değildir.

Yapmanız gerekenleri zaten aşağıda sizlere detaylı bir şekilde anlattık. Yapmanız gereken aşağıdaki listelemeleri birebir uygulamanızdır. Ve unutmadan söyleyelim, bu Köstebek pasta tarifini yapmak sabır gerektirir. Bu işinde tek zorluğu burada gözükmektedir.

Aşağıdaki tarifi inceledikten sonra, tatlınızı servise sunmak için süslemelerde yapabilirsiniz. Örnek olarak küçük kuplara misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Daha da farklı sunumlar yapmak istiyorsanız size şöyle örneklerde bulunabiliriz. Küçük şekillere ayırıp sizde köstebek pastanızı farklı şekilde sunabilirsiniz.

Köstebek pasta yapılışı hakkındaki en ufak detaylara kadar bu makalede sizlere anlattık. Sözü fazla uzatmadan köstebek pasta tarifi isimli makalemizi aşağıdan okumaya devam edebilirsiniz.

Kaç Kişilik = 8 Dilim
Hazırlama Süresi = 40 Dakika
Pişirme Süresi = 40 Dakika

NOT: Yukarıdaki süre ve bilgiler tamamen ortalama sürelerdir. Siz bu sürenin ve bilgilerin üzerinde veya altında da olabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir durumdur.

Köstebek Pasta Malzemeleri

1 paket vanilya
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı süt

Köstebek Pastasının İçi İçin Yapmanız Gerekenler

  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 3 adet muz
  • 2 paket toz krem şanti

Köstebek Pasta Tarifi ve Püf Noktaları

Hazırlamış olduğunuz krema karışımına da damla çikolata parçacıklarını ve muz ekleyebilirsiniz. Daha da koyu kıvamlı bir krema elde etmeniz için isterseniz muhallebi hazırlayabilirsiniz ve içine krem şanti koyup çırpabilirsiniz.

Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş ve büyük bir kabın içine 3 adet yumurtayı kırın. Daha sonrasında 1 bardağı toz şekeri üzerine ilave edin.
  2. Krema kıvamına gelene kadar güzelce çırpmaya devam edin.
  3. Daha sonrasında krema kıvamına geldikten sonra üzerine 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı Ayçiçek yağı ilave edin. Sonra tekrardan bir süre daha çırpmaya devam edin.
  4. 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ekleyin. Sonrasında 2,5 su bardağı un ve 3 yemek kaşıkta kakaoyu eleyip içine ilave edin.
  5. Spatula ile karıştırmaya devam edin
  6. Terayağı ile yağlamış olduğunuz yuvarlak fırın kalıbının içine kek karışımınızı boşaltın. Önceden ısıtılmış olan 175 derecede ki fırınınızda yaklaşık 30 – 35 dakika pişirin.
  7. Pastanın krem şantisini hazırlamak için ise; 1,5 su bardağı soğuk süt ve 2 paket toz krem şantiyi kabın içine ekleyin.
  8. 2 sini bir ada güzelce çırpmaya devam edin.
  9. Daha sonrasında pişmiş olan keki fırınınızdan alın ve ılınması için bir süre bekletin. Sonrasında ise kalıptan çıkarın.
  10. Kekin üst kısmını bıçak ile dikkatli bir şekilde kesin ve alın
  11. Üzerini oldukça düz bir hale getirin. Hemen ardından bir bıçak yardımı ile çok derine girmeden pastayı 4 parçaya bölün ve parçaları dikkatli bir şekilde çıkarın.
  12. İç kısımlarını kaşık yardımı ile kenardan 1 veya 2 cm boşluk kalacak şekilde çıkarın.
  13. Muzların kabuklarını soyduktan sonra pastanın içine dikkatli bir şekilde koyun.
  14. Muzları yerleştirdikten hemen sonra hazırlamış olduğunuz krem şanti ile üzerini kaplayın.
  15. Çıkarmış olduğunuz pastanın içini rondodan ince parça olana kadar geçirin.
  16. Pastanızın üzerine bu ufak kek parçacıklarıyla kaplayın.
  17. Ve son olarak buzdolabınızda en az 3 saat kadar dinlendirmeniz gerekmektedir. Daha sonra misafirlerinize servis etmek için dilediğiniz gibi dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu arada sizlerde yorum kısmından kendi yapmış olduğunuz köstebek pasta tatlısının fotoğrafını çekip gönderebilirsiniz. Lezzeti ve görüntüsünü hakkında bize bilgiler verebilirsiniz.

Unutmayın yorum kısmında birçok insan sizin yorumunuzu görecek. Bu insanlara da tavsiyeler vererek yardımcı olabilirsiniz.

Köstebek pasta tarifi isimli makalemizin sonuna geldik. Umarız ki çok güzel bir tatlı ortaya çıkarmışsınızdır. Lütfen görselli şekilde yorum kısmından bizlere paylaşmayı unutmayın. Daha çok bu tarz tatlı tarifleri veya pasta tarifleri istiyorsanız aşağıdan yorum olarak belirtmeyi unutmayın.

Çeşitli tatlı tarifleri için bu makalemizin altında bulunan yorum kısmından isteklerinizi belirtebilirsiniz. Sitemizde olmayan bir tatlı tarifinin istek üzerine eklenmesi 24 – 48 saat arasındadır.

 

HABERE YORUM KAT