1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Koronavirüs’ten Ölümlerin Asıl Nedeni Buymuş! ABD’li bilim insanları ortaya çıkarttı!
Koronavirüs’ten Ölümlerin Asıl Nedeni Buymuş! ABD’li bilim insanları ortaya çıkarttı!

Koronavirüs’ten Ölümlerin Asıl Nedeni Buymuş! ABD’li bilim insanları ortaya çıkarttı!

ABD'li bilim insanlarının koronovirüs konusunda yaptığı son araştırmanın sonucu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda Koronavirüs'ün kan pıhtılaşmasına yol açtığı ve ölümlerin bir çoğunun bu sebepten gerçekleştiği açıklandı.

A+A-

Son çalışmalar Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin birçoğunun oluşan kan pıhtılaşması sebebiyle öldüğünü ortaya çıkardı. Kan pıhtılaşmasının çok fazla sayıda komplikasyona neden olduğu öğrenildi. Koronavirüsün genel olarak solunum ile ilgili bir rahatsızlık olduğu biliniyordu. Ama yaşanan birçok vakada akciğer haricindeki organların iflas ettiği görülüyordu. Bu sorunun temeli araştırmacılar tarafından yeni yeni anlaşıldı.

  ABD’deki araştırmacılar Koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların kanını incelemeye aldı. Koronavirüslü hastaların kan örneklerinde kan pıhtılaşmasının felç ve kalp krizine sebep olabilecek düzeyde yüksek olduğu bulundu.

  Araştırmacılardan Dr. Robert Campbell, hastanede ventilatöre bağlı şekilde yatan hastaları araştırdı. Hastaların kanları, yaşı gibi birçok özelliği sağlıklı kişilerle kıyaslama yaptı. Koronavirüsün trombositlerdeki değişikleri etkilediği çıktı.

Trombositler, kan pıhtısının oluşumunda yer alan hücrelerdir. Trombosit oranının düşüklüğü kanamaya yatkınlığa neden olurken, trombosit oranının yüksek olması kanın pıhtılaşması riskini sağlıyor. Koronavirüs de trombosit hücrelerde pıhtı oluşumuna sebep oluyor.

Dr. Robert Campbell, Koronavirüs için önemli bir adım atıldığını belirtti. Sistemik değişikliklerin enfeksiyon oluşumuna sebebiyet verdiğini ve bunun da trombositleri etkilediğini açıkladı. Bu bulduklarının Koronavirüs taşıyan hastalarda kan pıhtısının nedenini de açıkladığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT