1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Koronavirüs İspanya’da 2019’da Da Varmış
Koronavirüs İspanya’da 2019’da Da Varmış

Koronavirüs İspanya’da 2019’da Da Varmış

İspanya’daki bilim insanları kanalizasyon dokularını araştırdı. Covid-19 virüsünün 2019’da Barselona’da bulunduğunu açıkladı.

A+A-

  Dünyanın evlere kapanmasına sebep olan Koronavirüs hakkında gün geçtikçe daha ilginç bilgilere ulaşılıyor. Koronavirüs özellikle de son haftalarda Amerika’da etkisini göstermişti. Bahar aylarında ise Akdeniz ülkelerinde binlerce ölüme sebep olmuştu. Fakat, Barselona’daki bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda virüsün Çin’de görüldüğü açıklamalarından çok daha öncesinde İspanya’da bulunmuş olduğunu belirtti. Önceki zamanlarda da bazı ülkeler virüs ile ilgili kayıtlar resmileşmesinden önce ülkelerinde görüldüğünü paylaşmıştı.

  Barselona şehrindeki bilim insanları 2019’da kanalizasyon dokularında Koronavirüsün fark edildiğini anlattı. Kanalizasyon örneklerini daha öncesinde inceleyen bilim insanları ilk vaka çıkmadan bir ay önce İspanya’da tespit ettiklerini belirtmişlerdi. Son yapılan araştırmalar ile 2019 yılında da Koronavirüsün kanalizasyon sularında bulunmuş olduğunu ortaya çıkardı.

  İspanya’daki halk sağlığıyla ilgilenen yetkililerin önde gelen isimlerinden Dr Joan Ramon Villalbi, yapılan araştırmanın sadece sonuçtan ibaret olduğunu daha fazla çalışma ve verilerle daha fazlasının olması gerektiğini dile getirdi. Fakat elde edilen sonucun yine de çok şaşırtıcı olduğunu ekledi.

HABERE YORUM KAT