1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kilo almanın nedenleri nelerdir? Kilo Almamızın En Önemli Sebepleri İşte Bunlar!
Kilo almanın nedenleri nelerdir? Kilo Almamızın En Önemli Sebepleri İşte Bunlar!

Kilo almanın nedenleri nelerdir? Kilo Almamızın En Önemli Sebepleri İşte Bunlar!

Günlük yaşantımızda biraz fazla kilo almaya başlayınca şu soruyu kendimize sorarız, "Kilo almanın nedenleri nelerdir? işte bu yazımızda Kilo almamızın en önemli sebepleri sizler kaleme aldık.

A+A-

Hareketsiz bir çeşit yaşam sürdürmekteyiz. Merdiven yerine asansörleri tercih ediyor, yürüyüşler yerine arabaları tercih ediyoruz ve harcayacağımız 200 – 400 kadar kaloriyi de kiloya çevirmiş oluyoruz.

Tam anlamıyla dengesiz bir beslenme şekline sahibiz. Dengeli bir beslenme yerine de kolayımıza gelmekte olan fakat besleyici değeri bulunmayan gıdaları tercih etmekteyiz. Sebzeli bir çeşit öğünün yerine yine yağlı hamurlu gıdaları tüketmekteyiz. Hem vitamin hem de mineral almamaktayız. 250 – 400 kadar kalori yerine de 1000 kalori alıyoruz. Bunlara ek olarak sebze, et, karbonhidratı da dengeli bir şekilde tüketmeliyiz.

Zayıflama İlaçlarını Kullanıyoruz

İdrar söktürücü vücuttan yağ kaybını değil yine su kaybını sağlamaktadır. Tartılar da yine kilo çok daha az görünüyor olsa dahi yağlar da oldukları gibi durmaktadır. Metabolizmayı hızlandırmakta olan çeşitli ilaçlar ise kilo verme konusunda bizlere çözüm sunamamaktalar.

Hatta oldukça uzun vadeler de düzenli bir şekilde çalışmakta olan metabolizmasının bozulabilmesine de fırsat çıkarabiliyor. Bazı çeşitli zayıflamayı sağladığı iddia edilen zayıflama ilaçları zayıflamaya asla yardımcı olmadığı gibi de yine birçok çeşitli yan etkilerin de oluşmalarına sebep olabiliyorlar. 

Spor Yapmıyoruz

Spor yapmıyor ve hafta içerisinde 5 gün veya hafta içinde 3 gün kadar spor yapmamız gerekmektedir. Özellikle de metabolizmamızın da yine düzenli bir biçimde çalışabilmesi açısından bu oldukça önem arz ediyor. Günlük olarak ise 30gr olan çözünür ve çözünemez lif ihtiyacımızı da yine yeterli oranlarda almamaktayız. Yeterli sebze ve meyveleri yiyor olsak dahi günlük olarak lif ihtiyacımızı karşılamamaktadır.

BU sebeple de kesinlikle lif oranları oldukça yüksek olan ürünlerin takviyelerinin yapılmaları gerekmektedir. Otacı Diet Life ailesi de insanların bu ihtiyaçlarını karşılayabilme amacı ile üretti. %85’e kadar varmakta olan yüksek lifli diyet çeşitleri ile bireylerin günlük olarak lif ihtiyaçlarını son derece iyi bir şekilde karşılamaktadır.

Geç saatlerde de fazla yemek tüketiyoruz. Özellikle de akşam yemekleri geç saatlerde oldukça yüksek oranlarda tüketiliyor. Çorba, ana yemek ve pilav ile makarna, meyve ve tatlı derken vücudumuza sindirebileceğinden daha fazla gıda alıyoruz. Yemek sonrasında da hareket etmediğimizden dolayı yediğimiz şeyler yavaşça sindirilmektedir ve bu da yine kilo almamıza sebep olmaktadır.

HABERE YORUM KAT