1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kasaplardan Kırmızı Et alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta
Kasaplardan Kırmızı Et alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta

Kasaplardan Kırmızı Et alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta

Kırmızı et almaya yönelik birçok püf nokta olduğunu belirten kasaplar, et alırken dikkat edilmesi gereken 5 püf noktayı açıkladı.

A+A-
  1. - Satın alacağınız ette ilk dikkat edilmesi gereken nokta etin rengidir. Yeni kesilmiş olan bir etin rengi her zaman parlak olacaktır. Canlı ve parlak duran bir ette ıslaklık olmaz.
  2. -Veterine hekim tarafından muayenesi gerçekleştirilen hayvan etleri alınmalıdır. Kasaplardan alınan etlerde her zaman et raporları bulunur. Muayenesi gerçekleşen hayvanların kesim raporlarını kasaplardan isteyebilirsiniz.
  3. -Marketlerden alınan etlerde dikkat edilmesi gereken en püf nokta ise; Son Kullanma tarihidir. Son kullanma tarihine baktıktan sonra ambalaj üzerinde kesinlikle hasar olmaması gerekir.
  4. -Fazla alınan etlerin her zaman bölünerek saklanması gerekir. Bölme işlemleri yapıldıktan sonra derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  5. -En önemlisi ise; içinizin rahat edeceği yerlerden alışveriş yapmaya dikkat edin. Güvendiğiniz kasaplardan ya da marketlerden alışveriş yapmaya devam edin.

HABERE YORUM KAT