1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kanserden Koruyan Besinler
Kanserden Koruyan Besinler

Kanserden Koruyan Besinler

Kanser çağın en büyük illetlerinden bir tanesi. Kanserle mücadele ederken teşhis önemli fakat daha önemli bir şey var doğru beslenme.

A+A-

Uzmanların söylediğine göre kırmızı, turunç ve mor renkteki sebze ve meyveler kanserin en büyük düşmanı. Kansere yakalanmamak için doğru beslenme son derece önemli. Doğanın bütün renklerinin soframızda bulunması gerekiyor. Peki önceliği hangi gıdalara vermemiz gerekiyor?

Bizim kanserle dans eden dost besinlerimiz var. İşte o besinler havuç, fındık,  somon sadece onlardan birkaçı. İlk grup kükürtlü sebzeler.  içerdikleri sülforafan adlı fitokimyasal sayesinde kanser hücrelerinden vücudumuzu korucu özellikleri var. Brokoli, lahana ( kırmızı, beyaz, kara, yer, çin), karnabahar, bürüksel lahanası, pazı, turp çeşitleri, şalgam, hardal yeşillikleri, su teresi, yabani havuç ve diğerleri…

Ve vücudun süpürgeleri baklagiller, kaynattıktan sonra suyunu asal atmayın. Tüm vitamini suyunda kalıyor. Hepsinin posa içeriği çok yüksek, aynı zamanda bitkisel protein açısından kaliteli bitkisel protein sağlıyorlar. O nedenle vücudumuzun süpürgesi olarak adlandırabiliriz. Mutlaka sofralarımıza yer vermeliyiz. Öncelikle bağırsaklarımızı iyi çalıştırıyor. Baharatlar nemden uzak tutulursa şifa deposu. Kekik, nane bunlar vücudumuza dost baharatlardır. 

HABERE YORUM KAT