1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kalp krizinin 7 kritik belirtisi ortaya çıktı!
Kalp krizinin 7 kritik belirtisi ortaya çıktı!

Kalp krizinin 7 kritik belirtisi ortaya çıktı!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nazan Kanal, kalp krizinin en önemli ve anlaşılması en kolay çok önemli sinyaller veren 7 kritik belirtisini açıkladı.

A+A-

*Çoğunlukla görülen Göğüste rahatsızlık hissi

Kalp krizinin 'geliyorum' diyen en sık belirtisi göğüs bölgesinde rahatsızlığıdır. Kalp krizi hastalarının üçte ikisi göğüste ağrı, baskı, yanma ve sıkışma hissetmektedirler.

Süresi çoğu kez yaklaşık 20 dakikanın üzerine çıkıyor. Her hastanın rahatsızlık hissi farklı olduğundan, kimi 'fil oturmuş gibi kimi yanma ile şikayeti ile gelmektedir.

*Sık yayılmasıyla bilinen sol kola yayılan ağrı

Kalp krizi ağrısı neredeyse her zaman göğüsten başlayarak dışa doğru yayılıyor.
En sık yayılım yeri de sol kol. Buna rağmen göğüs ağrısı olmadan sadece kol ağrısı şikayeti ile başvuran kalp krizli hastaya nadir rastlanıyor' şeklinde tarif ediyor.

*Baygınlık ve baş dönmesi hissi

Çoğu zaman açlık veya ani hareketlerden dolayı yaşanan baygınlık ve baş dönmeleri bazen de kalp krizinden olabilir! Bunun beraberinde göğsünüzde rahatsızlık veya nefes darlığı hissediyorsanız acilen doktora görünmeniz gerekebilir.

*Boğaz ve çene ağrısı

Tek başına olan boğaz ve çene ağrısının kalp krizi ile çoğu zaman pek alakası olmayabiliyor fakat öncelikle göğüste başlamış, sonra boğaz ve çeneye yayılmış bir ağrı ise mutlaka zaman kaybetmeden doktora gidilmeli.

*Soğuk terleme

Özellikle soğuk terleme beraberinde göğüs ağrısı da geliyorsa  çok daha fazla dikkat edilmeli.
Çünkü bu tehlikeli ikili kalp krizinin en sık rastlanan belirtisi denilebilir.

*Nefes darlığı

Hiçbir nedeni yokken aniden gelen ve kolay kolay hemen geçmeyen bu nefes darlığı, kalp krizi veya bir başka bir ciddi hastalığın nedeni olabilir. Eğer bu belirti varsa derhal hastaneye gidilmesi birey için oldukça faydalı olabilir.

*Bulantı, kusma ve mide ağrısı

Büyük ihtimalle bireyin gün içinde tükettiği herhangi bir şey dokunmuş da olabilir fakat risk altında olan ya da diğer belirtilerden bir ya da birkaçının şikayete eşlik ettiği durumlarda teşhisi kesinlikle doktorunuzun koymasına izin vermelisiniz.

HABERE YORUM KAT