1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?
Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Kabak Çekirdeğinin faydaları nelerdir? sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Kabak çekirdeği kabuğu ile birlikte yenilmelidir. Neden mi? gelin hep birlikte inceleyelim..

A+A-

Kabak çekirdeği, kabak sebzesinin içerisindeki çekirdeklerin çıkarılıp, kurutuduktan sonra kavurma tuzlama gibi çeşitli işlemlerden geçirilerek veya yalın hali tüketilen faydalı bir besin maaddesi olarak biliinir.

Çünkü kabak çekirdeğinin kabuğu bilinen bilinen en güçlü demir depolarından biridir. Omega 3 deposudur. Kabuğuyla birlikte yenildiği zaman bağırsaklarınız çalışır.

Kabak çekirdeğinin içinde her şeyden önce bizi olağanüstü mutlu eden beynimizdeki serotonin üretimini arttır triptofan isimli bir aminoasit vardır. Diyabete iyi geldiği yönünde araştırmalar yapılmaktadır. Düzenli olarak tüketilen kabak çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp sağlığını korur. Kabak çekirdeği tüketimini alışkanlık haline getirin.

Her gün mutlaka okula, iş yerinize, yürüyüşe çıkarken cebinize bir avuç kabak çekirdeği alın. İleride ortaya çıkarak bir çok hastalığa karşı önlem almış olursunuz.

O yüzden akşamları kabak çekirdeği yemek güzel uyutuyor insanı.

HABERE YORUM KAT