1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İdrar kaçırma sorununuz varsa dikkat! Diyaliz hastası olma riskiniz var!
İdrar kaçırma sorununuz varsa dikkat!  Diyaliz hastası olma riskiniz var!

İdrar kaçırma sorununuz varsa dikkat! Diyaliz hastası olma riskiniz var!

Türkiye’de her 4 kadından birisi idrar kaçırma sıkıntısı çekiyor. İdrar kaçırma sorunu üzerine farkındalık için şehir şehir dolaşarak insanları bilinçlendiren Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü, İstanbul ve Ankara’dan sonra Bursa’da ilgiyle karşılandı.

A+A-

Seminer Osmangazi’de Nergis Kumbasar’ın anlatılmayla gerçekleşti. Prof. DR. Tufan Tarcan yanlış tedavi yöntemleri yüzünden vatandaşlarımız doktora gitmeye çekiniyor. Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügül idrar kaçırma problemleri ile karşılaşanların tedavi olmadığı taktirde ilerleyen zamanda böbreklerini kaybede bileceklerini hatta diyaliz hastası olabileceklerini söyledi.

Zamanımız kadınların en büyük sorunlarından birisi idrar kaçırma sorunu bu nedenden dolayı Hayatı Kaçırmayanlar Kulübü kadınları bilinçlendirmek adına şehir şehir gezmeye devam ediyor. Bilinçlendirme organizasyonlarında en son Bursa’da bir seminer düzenlendi seminer.

Vatandaşlarımızın idrar kaçırma sıkıntısını çekenlerin nereye gideceği, ne yapacağını bilmediklerini hangi bölüme gideceklerini bilmedikleri için düzenlediğimiz seminerlerde bu konu hakkında bilgilendirme yaptıklarını seminerlerin amacının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu söylemeyi ihmal etmediler.

İdrar kaçırma problemi kadınlarda her yaşta görülebilir. Fakat bu şikâyetin görülmesi yaşlanınca daha da artıyor dediler.

HABERE YORUM KAT