1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hindistan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor!
Hindistan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor!

Hindistan cevizinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor!

Diyetisyen Sıtkı Şahin'in yaptığı açıklamaya göre ülkemizde insanlar tarafından çok tüketilmeyen hindistan cevizinin sağlığa bir çok faydası olduğunu belirtti.

A+A-

Ünlü diyetisye Sıtkı Şahin, hindistan cevizinin ve hindistan cevizi yağının 5 etkileyici faydasını açıkladı.

*Hindistan cevizi, karbonhidrat bakımından zengin meyvelerin aksine, hindistan cevizi yağ bakımından daha zengindir ve içinde birkaç önemli mineral, protein ve B vitamini bulundurur.

*Son derece besleyici bir yapıya sahiptir.

*Kalp sağlığına çokça faydalıdır.

*Potasyum bakımından fazlaca zengindir. Hindistan cevizi eti porsiyonda iki yüz seksen beş mg potasyum içerir.

*Tam protein sağlamaz fakat, vücudumuz için gerekli 20 amino asitten 17 tanesini içeren faydalı bir amino asit kaynağıdır. Yarım bardak hindistancevizi etinde doksan yedi mg treonin bulunur ve bu maddenin dünyadaki en yüksek ikinci bitki kaynağıdır.

*Hindistan cevizi iyi bir demir kaynağıdır, mesela gün içinde tüketilen sadece yarım bardak hindistan cevizi eti günlük alınması gereken demir alımının yaklaşık olarak %11'ini içerir. Demir, kanı oksijenlendirirken, vücudun geri kalanının oksijen ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur, enerji seviyenizi yükseltilmesini sağlar ve kaslarınızın sağlığınıza zarar vermeden oluşturmasına da yardımcı olur. Sürekli olarak hindistan cevizi eti yemek, çeşitli anemi semptomlarının önlenmesine de yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT