1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Hat sanatının duayen ustası Hasan Çelebi çalışmalarını sürdürüyor
Hat sanatının duayen ustası Hasan Çelebi çalışmalarını sürdürüyor

Hat sanatının duayen ustası Hasan Çelebi çalışmalarını sürdürüyor

Dünyada Hat sanatının üstadı olarak kabul edilen 82 yaşındaki hattat Hasan Çelebi, gelecek yıl yayınlamayı planladığı üzerinde 40 yıldır çalıştığı Kur’an-ı Kerim’in yazımını sürdürüyor.

A+A-

Dört kıtada yer alan birçok mabette hat imzası bulunan son büyük projeleri Büyük Çamlıca Camii ve Malezya Sri Sendaya Camii'nin hatları usta ellerin maharetinden geçmiştir.

82 yaşına dayanan ömründe bundan 40 yıl önce yazmaya başladığı Kur'an'ı Kerim’i nasip olursa gelecek yıla tamamlayacağını ve ardından yayınlayacağını aktardı.

Hattatların piri Hasan Çelebi Erzurum ilinin Oltu ilçesine bağlı İnci Köyünde 1937 yılında gözlerini dünyaya açmıştır. Dönemin en usta hattatlarından dersler almış ve kendini geliştirmiştir.

Kendi de dünyanın dört bir yanında sayıları 100 bulan öğrenci yetiştirmiştir. 58 yıldır ilk başladığı aşkla Hat kalemini elinden bırakmadan mesleğini icra etmiştir.

Bazı tesadüflerin hayatın her alanında karşılaştığı gibi Süleymaniye, Selimiye ve Rüstem paşa Camilerinin Kanuni Sultan Süleyman döneminin Ünlü hattatı Hasan Çelebi ile hem isim benzerliği hem de mesleki benzerlik bu ne güzel tesadüf dedirtiyor.

Hattat Hasan Çelebi 1980 Yılında yazımına başladığı Kur’an-ı Kerimi tamamlayarak Gelecek yıl bitirmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT