1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hastanedeki yemekten kertenkele çıktı iddiası
Hastanedeki yemekten kertenkele çıktı iddiası

Hastanedeki yemekten kertenkele çıktı iddiası

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesindeki Devlet Hastanesi dün ilginç bir olaya ve iddiaya sahne oldu. Devlet Hastanesi’nde dün öğle saatlerinde yaşanan olaya göre, yemekhanede yemek yiyen personellerden biri, şehriye pilavı tabağından kertenkele çıktığı iddiasında bulundu.

A+A-

Bunun üzerine, hastanedeki sağlık çalışanlarından bazıları bu vakayı hastanenin yönetimiyle ve bağlı oldukları sendikanın yöneticileriyle paylaştı.

Bu vakaya ilişkin tutanak hazırlandı. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Murat Buluç, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Buluç, kendileri Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yemekhane hijyeni, yemek listesi ve yemekhanedeki ayrımcılık ile uğraşırken, son noktayı Karakeçili Devlet Hastanesi'nde yemeğin içinden çıkan yarı pişmiş kertenkelenin koyduğunu dile getirdi.

Buluç, sağlık çalışanlarının ve hastaların insani koşullarda yemek yemeyi hak ettiklerini belirtti. Konuya ilişkin, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de bir açıklama yaptığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında, 9 Ekim 2019 tarihinden itibaren çeşitli sosyal medya hesaplarında ve basın yayın organlarında Karakeçili İlçe Hastanesi’nde yemek servisi sırasında tespit edilen uygunsuz yemek konusu hakkında haberler çıktığı aktarıldı.

Müdürlük tarafından konu hakkında işlemlerin başlatıldığı ve ilgililer hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT