1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hastalıkları Yüzünden Hayatları Zulüm Oluyor
Hastalıkları Yüzünden Hayatları Zulüm Oluyor

Hastalıkları Yüzünden Hayatları Zulüm Oluyor

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir gen mutasyonu neticesinde ortaya çıkan ve akrabalık ilişkisi bulunan tahmini olarak 150 kişide balık pulu hastalığı görünüyor.

A+A-

Turgutlu ilçesine bağlı olan 7 kırsal mahallede birbirleri arasında akrabalık ilişkisi bulunan tahmini 150 kişide balık pulu hastalığı diye adlandırılan ‘iktiyozis vulgaris’ bulunuyor.

Bu hastalık hakkında araştırma yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı öğretim elemanları, bu hastalığa sebep olan genetiğin NIPEL4 olduğu tespit etti. Ve bu hastalık ‘Ege Mutasyonu’ olarak adlandırılmaya başladı.

Halkın arasına karışamıyoruz!

Bu hastalığa yakalanan hastalar ‘vücuduma değişik gözlerle bakılmasından hoşlanmıyorum’ diyorlar.

Kayrak mahallesinde yaşayan 38 yaşındaki Rahime Kırbaş ise  ‘İşe gidiyorum, kolumu sıvadığım zaman işten çıkarıyorlar. Neymiş, hastalığım varmış. Sigortalıydım, çalışamadığım için sigortam kesildi. Bir lokantaya bulaşıkçı olarak girdim. Kolumda hastalık var diye çıkardılar. Toplum içine çıkamıyoruz, mağduruz.’ kelimeleriyle mağduriyetlerini dile getirdi.

Köylüler, Sağlık Bakanlığından yardım istiyor.

"Asitretin" etken maddeli "Neotigason" ilacının mutlak olarak bir tedavi yöntemi olmamakla birlikte bu hastalığın etkilerini hafiflettiğini bildirildi.

HABERE YORUM KAT