1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler
Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler

Anne adayının hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu içeriğimizde Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bu içeriğimizde yer alan bilgileri hamilelik boyunca dikkat ederseniz siz ve doğacak bebeğinizin sağlığı açısından faydalı olacaktır.

A+A-

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken birçok konu ve durum vardır. Çünkü hamilelik anne ve bebeği için çok hassas bir dönemdir. Özellikle anne her nereden bakılırsa bakılsın hem çok farklı bir dönem yaşamakta hem de doğum sonrası daha değişik bir hayat yaşayacağının psikolojisinde olmaktadır.

İşte  Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken konuların en başında ilaç kullanımıdır. Çünkü gebelik döneminde kullanılan ilaçlar sadece anneyi etkilemez aynı zamanda bebeğini de etkilemektedir. Gebelik döneminde zor durumda kalmadan ilaç kullanmaktan kaçının ve asla bir hekime danışmadan ilaç kullanımından uzak durun.
Gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise, hamile bayanların beslenmesidir.

Gebe annenin her zamankinden daha fazla sağlıklı besinler tüketip, sağlıksız besinlerden kaçınması gerekmektedir. Annenin hamilelikte dikka etmesi gerekenlerden bir konuda normal miktarda ve normal hızda kilo alması gerekmektedir. Kilo alma korkusuyla yapılan gıda kesimi ya da kontrol şekilde beslenme hem anneye hem de bebeğin sağlığına zarar vermektedir.

Hamilelik dönemindeki anneler kesinlikle alkol kullanmaktan, sigara kullanmaktan ve uyuşturucu madde kullanımından kesinlikle kaçınmalıdır. Kaçınmaması durumunda daha dünyaya bile gelmeden bebeğinin yaşamını çok kötü etkileyecektir. Bunların dışında gebelik dönemindeki anne çay, kola, kahve gibi içeceklerin fazla tüketilmesinden kaçınmalıdır.

Elbette ki her insan hijyen ve temizlik kurallarına dikkat etmelidir. Özellikle hamileler hijyen ve temizlik kurallarına iki kat dikkat etmelidir. Çünkü hamilelik sürecinde hamile hanımların enfeksiyonlara karşı vücut direnci düşüktür. Enfeksiyonlara karşı direncinin düşük olması hem kendi sağlığını hem de bebeğinin rahatsızlıklara yakalanma riskini arttırmaktadır.

Hamilelik döneminde gebe insanda; azda olsa kanama, şiddetli bulantı kusma, yüksek ateş,  şiddetli baş ağrısı şikayetleri varsa vakit kaybetmeden bir uzmana danışılmalıdır.

Hamilelik döneminde hassaslaşan dişlerde çürüme riski çok olur.

Gebe insanın dişçide birçok operasyonu yaptırma şansı da olmadığı için diş sağlığına da dikkat etmesi gerekmektedir. Gebelik döneminde her zamankinden fazla diş fırçalanmalı ve sıcak soğuk içimine dikkat edilmesi gerekir.

Hamile hanımlar radyasyon salgılayan her cihazdan uzak durmalıdır.

Hamilelikte giyime de dikkat edilmesi gerekir. Giyilen elbiselerin rahat olması gerekir. Topuklu ve ayağı sıkan ayakkabı seçimlerinden kaçınılmalıdır. En fazla 2-3 santimetre topuğu olan ayakkabılar tercih edilmelidir.

HABERE YORUM KAT