1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Güzel ve Sağlıklı Ayaklar İçin bunlara dikkat!
Güzel ve Sağlıklı Ayaklar İçin bunlara dikkat!

Güzel ve Sağlıklı Ayaklar İçin bunlara dikkat!

Sondakika sağlık editörleri güzel ve sağlıklı ayaklar için dikkat edilmesi gereken bazı hususları sizler için araştırdı yazdı.

A+A-

Ayaklarınızı her gün ılık ve sabunlu su ile güzel bir şekilde yıkamalısınız. Onun arkasından da serin su ile durulayarak havlu ile parmak aralarınızı atlamadan güzelce kurulayın. İsterseniz ayaklarınızı ekstra bakım pudrası ile pudralayabilirsiniz. Ayakkabı satın almak için yine doğru ve düzgün zamanı seçmelisiniz. Çünkü gece vakitlerinde ayaklar şiş olurlar. Hatta akşam vakitlerinde de bu yüzden genellikle akşam vakitlerini tercih etmeye çalışın. Güneşe çıktığınız zaman da eğer sandalet veya parmak arası terlikler giymekteyseniz ayaklarınızın üst kısımlarına güneş kremi sürmeniz gereklidir.

Topuklarınızı Ponza Taşı İle Temizleyin

Topuklarınızı yine ponza taşı ile düzenli olarak temizleyebilirsiniz. En güzeli de bunu duşta yapmanız olacaktır. Saçınızda bakım kreminiz ile bekliyorken vakti böyle değerlendirebilmeniz güzel olur. Ölü hücrelerden arınabilirsiniz ve bebek gibi ayaklara sahip olabilirsiniz. Yatmadan önce de yine yapabileceğiniz bir şey ayağınıza yoğun krem sürmek olacaktır arkasından da yün çorap giyebilirsinizs. Yazın uygulaması zor olsa da kışın işe yarar bir şey bu.

Sabaha karşı pamuk gibi ayaklara sahip olursunuz. Yine ayaklarınız yorgun olduğu zamanlar tabanları oldukça ağrıyabilir ve yere zor basabilirsiniz. Bu gibi vakitlerde tam anlamıyla rahatlayabilme amacı ile sizde ayak masajı yaptırın. Ya da kendiniz yapabilirsiniz. Denediğiniz zaman kesinlikle her seferinde yapacaksınız. Bunlara ek olarak tazyikli soğuk su ile beraber yorgun olan ayaklara oldukça iyi gelmektedir. Tatilinizi plajı kum dolu olan bir bölgede yapmanız oldukça iyi olacaktır yine bu bölgelerde çıplak ayak ile yürüyebilirsiniz.

Yaz Aylarında Ortopedik Ayakkabılar Tercih Edin

 Özellikle de yaz aylarında ortopedik ayakkabıları kullanabilirsiniz. Uzun süre aynı ayakkabıyı da giymemeye özen gösterin. Mantar enfeksiyonu yazın son derece sık görülebilmektedir ve yine ayaklarınızı yıkadıktan sonra kesinlikle kurulamalısınız. Son tavsiye olarak mutlaka yanınızda yara bandı taşıyın. Babet ayakkabılar özellikle yazın çorap giymeyi tercih etmiyor olduğunuzdan dolayı ayaklarınızı yara yapacaktır ve bu yaralara karşı da önlem almak amacı ile önceden yara bandı yapıştırabilirsiniz ve bu yara bandı ile sağlayacağınız koruma emin olun ki oldukça işe yarar bir yöntemdir.

HABERE YORUM KAT