1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Güneş lekelerinin doğal çözümü: Bal, yoğurt ve salatalık
Güneş lekelerinin doğal çözümü: Bal, yoğurt ve salatalık

Güneş lekelerinin doğal çözümü: Bal, yoğurt ve salatalık

Güneş lekeleri güneşe atlamanızı engelliyor mu?Bunları kapatmak gerçekten zor olabilir ve makyaj yapan biri değilseniz bu lekeler görünümünüzü kolayca bozabilir. Fakat endişelenmeyin. Size güneş lekelerinizden kurtulmanız için kullanabileceğiniz birçok ev ilaçları sunuyoruz. İşte haberimiz..

A+A-

Güneş lekeleri nedir? Onlara ne sebep olur?

Güneş lekeleri genellikle cildiniz güneşin sert ultraviyole ışınlarına uzun süre maruz kaldığında meydana gelir. Güneş lentigoları olarak da bilinirler. Belirli bir şekle veya renge sahip değillerdir ve vücudunuzun güneşe maruz kalan herhangi bir bölümünde görünebilirler.

Yanaklarınız, burnunuz, üst dudağınız, kulaklarınız, kollarınız, ellerinizde güneş lekeleri oluşabilir. Bazen pullu görünümde bazen ise sadece düz şekilde olabilirler.Bu lekelerden kurtulabilmeniz için Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın bazı önerilerde bulundu ve leke tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı..

CİLDİ NEMLENDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ

Yaz aylarında kapatıcı özelliği olmasından ziyade su içeriği daha fazla nemlendiricilerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Figen Akın, “Böylelikle ciltten ısı yoluyla buharlaşan su kaybını azaltmış oluyoruz. Güneşten korunmada hem UVA hem de UVB koruyucu ürünleri tercih etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

CİLT MASKELERİNE DİKKAT!

Genellikle internette bulunan ve tarif üzerine yapılan maskelerin bazı ciltlerde alerji yapabilme ihtimali riski olduğunu belirten  Akın, “Bu tarz maskeleri yüzünüze uygulamadan önce, mutlaka vücudun örneğin kulak arkası gibi görünmeyen kısımlarında test etmek gerekir. Oluşan herhangi bir  cilt hastalığında doktora gitmek yerine eczanelere danışarak ilaç satın  alma alışkanlığı da bazen hastalığın seyrini daha kötü hale getirebiliyor" açıklamasında bulundu.

GÜN SONUNDA CİLT MUTLAKA TEMİZLENMELİ

"Kişinin kullandığı ürünler cilt tipine göre değişmelidir. Örneğin yağlı ciltler jel formunda ürünler kullanırken, karma ve kuru ciltler krem bazlı temizleme ürünleri kullanmalıdır. Hassas citler ise cilt temizliği yumuşak, köpük benzeri temizle ürünleriylede yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

Akın, cilt sağlığını olumlu etkileyen besinleri de şöyle sıraladı:

  • BAL

Bal içeriğindeki zengin B,C vitamini ve çinkodan dolayı özellikle cilt sağlığı ve vücut sağlığı açısından çok önemli bir besin kaynağıdır. B vitamini cildin nemlenmesini sağlarken, C vitamini ise cildi güneş lekelerinin oluşmasından yada var olan güneş lekelerinin azalması açısından korur, ayrıaca cildin kolajen sentezinde rol oynadığından dolayı cildin kırışıklık etkilerini geciktirir.

  • SALATALIK

Salatalığın içeriğinde B1, B2, B3, B5, B6, folik asit, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko vardır. Ciltteki gözenekleri kapatmada ve cildi sıkılaştırmada oldukça önemli olduğu bilinen salatalık, aynı zamanda göz kapaklarındaki şişlik ve morlukları gidermek içinde etkilidir.

  • YOĞURT

Yoğurt, ölü cilt hücrelerini çözen bir alfa hidroksi asit olan laktik asit içerir.Protein, kalsiyum, D vitamini ve probiyotiklerle dolu (sindirime yardımcı olan sağlıklı bakteriler)yoğurdun, yiyerek tükettiğiniz zaman sağlık açısından çok faydalı olacağına dair şüphe yok.Ama aynı zamanda cildinize sürdüğünüzde cildiniz için de güzellik harikaları yaratabilir.Yoğurt, ölü cilt hücrelerin dökülmesini sağlayan bir alfa hidroksi asit olan laktik asit içerir. Bu yumuşak pul pul dökülme sadece doğal bir parıltı yaratmaya yardımcı olmaz, aynı zamanda çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya çalışır. Yoğurt yüz maskesi,nemlenmeye, sivilce ile savaşmaya, erken yaşlanmayı önlemeye, güneş yanığını hafifletmeye ve renk atmasını azaltmaya yardımcı olacaktır. Her yönüyle güzel bir cilt maskesidir.

 

HABERE YORUM KAT