1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Gebeliğin 6. haftası neler olur? Gebeliğin 6. haftasında bebekte ve annedeki değişiklikler
Gebeliğin 6. haftası neler olur? Gebeliğin 6. haftasında bebekte ve annedeki değişiklikler

Gebeliğin 6. haftası neler olur? Gebeliğin 6. haftasında bebekte ve annedeki değişiklikler

Anne adaylarının gebeliği hafta hafta çok iyi takip ettiği bilinmektedir. Bizde bu yazımızda hebeliğin 6. haftası neler olur? Gebeliğin 6. haftasında bebekte ve annede görülen değişiklikler neler? sorularının yanıtını siz değerli anne adayları için ele alacağız.

A+A-

Gebeliğin 6. Haftası ‘nda bebeğiniz artık hızla büyümektedir. Bu hafta da birçok gelişmeler gözükür. Bebeğinizin boyutu ilk haftalara göre üç katına çıkmıştır. İşte size güzel bir haber daha, bebeğinizin kalp atışlarını bu hafta duyabilirsiniz.

Gebeliğin 6. Haftası‘nda  Bu duyacağınız ses sizi heyecanlandırabilir hatta duygusallaştırabilir. Bir kadın olarak dünya da ki en güzel şeydir anne olmak, o minik kalbi içiniz de hissetmek. Gebeliğin 6. haftasında bebeğinizin kalp atışları duyulmuyor ise bu korkulacak bir durum değildir.

Doktorunuzun yapacağı vajinal ultrason da bebeğinizin durumu kontrol edilebilmektedir. Bebeğinizin boyutu ise ultrason ile başının tepesinden poposuna kadar olan kısım belirler.

 Bebeğinizin başından poposuna kadar olan boyut bu hafta da 2 ile 4 mm arasındadır. Yani hala çok küçük bir embriyodur. Embriyo dönemi 10. haftaya kadar sürecektir.

 

Gebeliğin 6. Haftası Bebekte Görülen Değişiklikler

  • Hızlı bir değişim gösteren bebeğiniz gebeliğin 6. haftasında şu tür değişiklikleri göstermektedir;
  • Dolaşım sistemi yani plasenta görevini yapmaya başlar.
  • Bebeğin boyu 2-4 mm ulaşmıştır.
  • Yüzünde sonradan gözlere ve buruna dönüşecek çıkıntılar oluşur.
  • Yüz hatları yavaş yavaş oluşmaktadır.
  • Beyni oluşmuştur ve büyüme göstermektedir.
  • Böbrek ve karaciğerleri şekillenmeye başlamıştır.
  • Kalbi hızla atmaya başlar.
  • Kulak yapısı içe doğru itilmeye başlar.

Bu ilk haftalar bebek ve anne adayı açısından oldukça önemlidir. Çünkü düşüklerin çoğu bu haftalar da meydana gelmektedir. Bu düşüklerin büyük bir kısmı kromozom bozukluğundan kaynaklanmaktadır.

Gebeliğin 6. Haftası Anne Adayında Görülen Değişiklikler

Gebeliğin 6. haftasında yaşamış olduğunuz mide bulantıları gitgide artış göstermektedir. Bu durum çoğu kadın da ilk üç ayda gözükmektedir.

Her kadında aynı olamayacağı gibi hamilelik dönemince de bu sorunu yaşayabilirsiniz. Gebeliğin ilk haftalarında mide bulantısından dolayı kilo kaybı yaşıyor olabilirsiniz.

Bu bebeğin gelişimi açısından bir sorun olduğunu göstermez. Mide bulantılarınız nedeniyle gayet normal bir durumdur. İlerleyen haftalarda yani bebeğiniz büyüdükçe ister istemez kilo alacaksınızdır.  Bu haftalarda tuvalete çıkamama gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Bunun için bol su tüketmelisiniz. Ayrıca lif açısından zengin gıdalara ağırlık vermelisiniz.

HABERE YORUM KAT