1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Enabız nedir? E Nabız nasıl indirilir? Koronavirüs test sonucuda E-nabızda!
Enabız nedir? E Nabız nasıl indirilir? Koronavirüs test sonucuda E-nabızda!

Enabız nedir? E Nabız nasıl indirilir? Koronavirüs test sonucuda E-nabızda!

Koronavirüs test sonuçları E-Nabız'dan öğrenebilecek. Sağlık bakanlığı bugün önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Koronavirüs testi yapılan hastaların test sonuçları e nabiz mobil uygulamasıyla öğrenebilecek. Peki Enabiz nedir? E Nabiz nasıl indirilir? işte merak edilenlerin cevabı burada.

A+A-

Tüm dünyayı etkisi alan ve hızla yayılmaya devam eden Koronavirüs salgını için dünya ülkeleri tedbir üstüne tedbirler alıyor. Bu manada Türkiye'de kullanılan Enabiz uygulamasıyla bir ilke imza attı.

Uygulamada yapılan geliştirmeyle Koronavirüs testi yapılan hastaların test sonuçları e nabiz mobil uygulamasıyla öğrenebilecek. Uygulamayı indirmek kullanmak ise oldukça basit.

İşte enabiz ile ilgili diğer detaylar.

E nabiz nedir?

E-Nabız, sağlık tesislerinden toplanan kişisel sağlık verilerine, vatandaşların ve vatandaşların yetkilendirdiği yakınlarının ve hekimlerin, internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır.

E-Nabız’da bulunan sağlık bilgileri, sistemin devreye alınmasından itibaren hastalıklarınızla ilgili konulan teşhislerin, yaptırılan tahlillerin, çekimi yapılan tıbbi görüntülerin, yazılan ilaçların, aşıların, tespit edilen alerji ve benzeri bilgilerin sağlık hizmeti alınan sağlık kuruluşları tarafından elektronik ortamda e-Nabız sistemine gönderilmesi ile oluşmaktadır.

Uygulamayı kullanabilmeniz için "https://www.enabiz.gov.tr" sitesinde yer alan "E-Devlet ile Giriş" sekmesinden giriş yaparak e-Nabız sistemini aktif etmeniz gerekmektedir. Kullanıcı onay verdiği takdirde destekleyen mobil cihazlardan ilgili bilgiler uygulama tarafından kullanılacaktır.

E-Nabizda yapılan yenilikler:

- e-Devlet ve Mobil İmza giriş ekranları eklendi.

- Koyu Mod özelliğine uygun hale getirildi.

- En Yakın Eczaneler bilgisi eklendi. (Konum bilgisine göre resmi çalışmalar devam etmektedir.)

- e-Nabız'ı tavsiye et özelliği eklendi.

- Randevu ekranlarında iyileştirmeler yapıldı.

Koronavirüs test sonucunu enabız'dan nasıl öğrenilir?

E nabiz sisteminde tüm yaptırdınız tekikler "Tahlillerim" butonun altında tutulmaktadır.

Yaptırmış olduğunuz tüm tahliller ve sonuçlarını tarih ve açıklama bazında referans değerleri ile birlikte bu ekranda listeleyebilirsiniz.

Dilediğiniz tahlilin üzerine basarak detaylarına ulaşabilirsiniz.

Tarih aralığına ve işlem adına göre filtreleme yapabilirsiniz.

E nabiz HAKKINDA

e-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır.

Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.
Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

E-Nabiz nasıl indirilir?

E nabiz google play store ve Apple APP Store mağazalarından ücretsiz indirilebiliyor.

 Bunun için Android işletim sistemli telefon kullanan vatandaşlar Google Play Store'e "enabiz" yazıp açılan pencerede "indir" butonuna tıklaması yeterli. Aynı durum Apple APP Store mağazasında yapılması gerekmektedir.

Aşağıdaki kısayol linklerine tıklayarakda indirme işlemini yapabilirsiniz.

GOOGLE PLAY STORE ENABİZ İNDİRME LİNKİ

APPLE APP STORE

E-NABIZ’A NASIL GİRİŞ YAPARIM?

Sisteme girişte kimlik doğrulama iki şekilde mümkün olmaktadır.

  • E-Devlet Kapısı Üzerinden

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz (Şekil1). E-Devlet girişine tıkladığınızda Şekil2’de gördüğünüz E-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

  • E-Devlet Şifreniz Yoksa

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır.

Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir.

Paylaşım Seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileridir. Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir.
Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

E-NABIZ ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

e-Nabız’ a giriş yaptığınızda, Anasayfada Sağ üst köşede profil fotoğrafının altında yer alan “Profil Düzenle” veya "PROFİLİ TAMAMLA" butonuna tıkladığınızda gelen ekrandan şifre değişikliği yapılabilir.

Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.

E-NABIZ İLE SAĞLIK BİLGİLERİM GÜVENDE Mİ?

e-Nabız ’da bulunan sağlık bilgileri, sistemin devreye alınmasından itibaren hastalıklarınızla ilgili konulan teşhislerin, yaptırılan tahlillerin, çekimi yapılan tıbbi görüntülerin, yazılan ilaçların, tespit edilen alerji ve benzeri bilgilerin sağlık hizmeti alınan sağlık kuruluşları tarafından elektronik ortamda e-Nabız sistemine gönderilmesi ile oluşmaktadır.

Bilgilerime Kimler Ulaşabilir?

Bilgiler sadece sizin yetkilendirdiğiniz hekimler veya sistemde bulunan “Paylaş” seçeneğini kullanarak sürekli ya da geçici izin verdiğiniz kişiler tarafından görülebilmektedir.

E-NABIZDA NELER YAPABİLİRİM?

Web arayüz vasıtasıyla

Anasayfada bulunan ‘Ekle’ butonu ile Tansiyon, Şeker, Nabız ve Ağırlık sekmelerine tıklayarak buraya değerler ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz değerleri Güncelle butonu ile güncelleyebilir Sil butonu ile silebilirsiniz.

“Gösterilecek Veriler” butonu ile sayfanızda görmek istediğiniz webden eklediğiniz tansiyon, şeker, nabız ve ağırlık bilgilerinden veya mobil uygulamadan aktarılan veri değerlerinizi hepsini ya da istediğinizi seçebilirsiniz.

Giyilebilir Mobil Cihazlarla

e-Nabız Mobil üzerinden telefonunuz ya da Android Wear saatiniz otomatik olarak gün boyunca yürüme, koşma veya bisiklete binme aktivitelerinizi kaydeder.

Organ Bağışı

Bu ekrandan yapacağınız organ bağışı bildirimleriniz Sağlık Bakanlığının organ bağış birimlerine iletilir. Buraya gelen talepler [email protected] adresine mail olarak gönderilir. Organ bağışı birimi yetkilileri sizinle iletişime geçeceklerdir.

Randevu İşlemleri

Randevu al butonuna bastığınızda MHRS web sitesine yönlendirilerek randevularınızı planlayabilirsiniz. Takviminizde randevularınızı görüntüleyebilir, aldığınız randevunun üzerine basarak saat ve detaylarını görebilirsiniz.

Sistem üzerinden kendiniz, çocuklarınız ve anne babanız için randevu alabilirsiniz.

Paylaşım

Sağlık verilerinizi belirleyeceğiniz ayrıntıda ve yetkilendireceğiniz kişilerle paylaşma imkânına sahipsiniz. 16 yaşın altında çocuklarınız varsa “Çocuklarım” bölümünde diğer ebeveynin de onayını alarak çocuklarınızın sağlık kayıtlarını bu ekrandan görebilirsiniz.

“Sürekli Paylaştıklarım” sekmesinden sağlık verilerinizi görmesini istediğiniz kişilere sürekli erişim hakkı verebilirsiniz. Aynı zamanda Mesajlarım alanından mesaj da gönderebilirsiniz.

“Geçici Paylaştıklarım” sekmesinden zaman sınırı olan paylaşımlarınızı yönetebilirsiniz. 1 saatlik, 3 günlük veya 2 aylık gibi süreler verebileceğiniz paylaşımları bu ekrandan yapabilirsiniz. Sürekli veya geçici tüm paylaşımlarınızı süresi dolmadan düzenleyebilir veya silebilirsiniz.

“Benimle Paylaşılanlar” sekmesinden sağlık verilerini sizinle paylaşanlara erişim sağlayabilirsiniz. Bağlantı kurduğunuz kişiyle paylaştığınız sağlık bilgilerinin içeriklerini “Düzenle” butonuyla düzenleyebilir, “Sil” butonuyla verdiğiniz yetkiyi geri alabilirsiniz.

Ayrıca kendinize gelen bağlantı kurma isteklerini kabul veya red edebilirsiniz. Bağlantıda olduğunuz kişilerin durum güncellemelerinden kişinin duyurduğu kadarıyla haberdar olabilirsiniz.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT