1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Doktor Mehmet Öz’den Covid-19 İçin Sevindirici Haber
Doktor Mehmet Öz’den Covid-19 İçin Sevindirici Haber

Doktor Mehmet Öz’den Covid-19 İçin Sevindirici Haber

Kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, Covid-19’a karşı etkili olan bir ilacın bulunduğunu paylaştı. Ünlü kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’a karşı başarılı olan ilacın bulunduğunu anlattı.

A+A-

Doktor Mehmet Öz, Covid-19’a karşı etkili olan ilaç deksametazon ile ilgili çok güzel bilgileri olduğunu ve bunu herkesle paylaşacağını duyurdu.

Uzmanların Covid-19 ile mücadelede verimli olduğunu belirttiği ilaçla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün de açıklama yaptığını dile getirdi. Bu ilacın özellikle de solunum cihazına ve oksijene gereksinim duyan hastaların ölüm olasılığını azaltıcı ilk tedavi ve gururlandırıcı bir adım olduğunu açıkladı.

Doktor Öz, bu ilaç gibi ölüm olasılığını azaltıcı başka bir ilaç olmadığının altını çizerken, Koronavirüs için çok büyük bir ilerleme olduğunu ifade etti. Çok fazla sayıda vakanın üzerinde çalışmanın denendiğini ve uygulanmayan diğer vakalarla da karşılaştırma yapıldığını anlattı.

Ayrıca ilacın maliyetinin çok ucuz olduğunu ve tüm gelişmeleri paylaşmaktan gurur duyduğunu da ekledi. Son olarak da bütün ülkelerin çok yoğun bir biçimde hiç durmadan çalıştığını vatandaş olarak da yapılması gerekenin sadece maske takmak ve sosyal mesafeye dikkat etmek olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT