1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Doğuştan görme engelli genç kız, dünya’ya gözlerini açtı!
Doğuştan görme engelli  genç kız, dünya’ya gözlerini açtı!

Doğuştan görme engelli genç kız, dünya’ya gözlerini açtı!

Doğuştan görme engelli olan Ayşe Acar (21), organ nakli ile dünyayı ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadı.

A+A-

21 senedir dünyaya görmediğini, ilk kez bir ışık gördüğünü dile getiren Acar, sevincini "Buna sebep olan herkesten Allah razı olsun" sözüyle ifade etti. Acar, yeni bir dünyaya geldiğini söylerken, insanın annesini babasını görmesinin en güzel duygu olduğunu belirtti.

Acar'ın ameliyatı, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baykara tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Baykara, Acar'ın iki gözünün de doğuştan görmediğini, kendisine kornea yaptıklarını ifade etti. Bununla birlikte Acar'a bir ameliyat daha yaptıklarını söyleyen Baykara, bu ameliyatla büyük bir değişimin meydana geldiğini, Acar'ın görmeye başladığını dile getirdi. Baykara, bu tür nakillerin ülkemizde yapılabildiğini ve organ bağışının önemine dikkat çekmek istediğini sözlerine ekledi.

Ayşe Acar'ın görmeye başlamasıyla büyük mutluluk duyan babası Mustafa Acar, "Kızımı birçok yere götürdük bir çaresini bulamadık. Biz İstanbul'da 4-5 tane doktora gösterdik yine çare olmadı" dedi ve "Çok şükür hocamıza geldiğimizde hemen bize "Ayşe'yi getirin" dedi. 2- 3 gün burada yattık. Ameliyat sonrası doktor gözlerini açınca dünyalar bizim oldu." cümlelerini ekledi. Mustafa Acar, 21 sene sonra kızının yeniden dünyaya geldiğini belirtti ve doktoruna teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT