1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Damar İziyle Kimlik Tanıma Cihazı Geliştirildi
Damar İziyle Kimlik Tanıma Cihazı Geliştirildi

Damar İziyle Kimlik Tanıma Cihazı Geliştirildi

SUBÜ'lü akademisyenler, gerekli durumlarda hastanın damarını daha kolay bulmak, el ve ayak damarlarının görüntüleri sayesinde kişinin kimlik tespitini yapabilen cihazın prototipini üretti.

A+A-

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ)’de görevli Teknoloji Fakültesi akademisyenleri, enjeksiyon, kan alımı ve daha birçok konuda damarın kolay bulunması ve kişinin el veya ayak damarı görüntüsü ile kimlik tespiti yapabilen cihaz geliştirmeyi başardı.

Doktora öğrencisi Ömer Faruk Boyraz, bu tez çalışmasının, kendisinin yanında diğer üç akademisyenle birikte dört yıllık bir çalışma sonrası prototipinin üretildiğini ve cihazın damar haritası oluşturarak kişilerin kimliklerini ayırt edebildiğini aktardı. Ayrıca cihaz, kişilere ait damar görüntülerini belli bir şifreleme yöntemiyle ayırt ediyor ve tüm bilgileri gizli tutuyor.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AA Haber’e cihaz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sarıbıyık, yapılan araştırmaların ve yürütülen çalışmaların tüm insanlığa faydalı olmasını dilediklerini söyledi.

Bilginin beceri ile birleştiği bir misyona sahip olduklarını belirten Sarıbıyık, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki tüm çalışmaları sadece toplumun yararı için yürüttüklerini belirtti. Ayrıca Sarıbıyık, bu cihazın yanı sıra daha pek çok bilimsel araştırma yapılacağı ve yeni cihazlar geliştirileceği belirtti.

HABERE YORUM KAT