Çil Nedir, neden oluşur? Çil nasıl geçer tedavisi var mı?
Çil nedir, Çil neden oluşur, Çil kaç yaşında çıkar, Kaç çeşit çil vardır, bütün bu sorularının yanıtını sizler için hazırladık.
Çiller, güneş gören ciltte düz küçük bronzluk veya açık kahverengi lekelerdir. Çiller genellikle renk olarak aynıdır, ancak bazen farklılık gösterebilir. Çiller Güneşe maruz kaldıktan sonra daha koyu ve belirgin hale gelebilir ve kış aylarında neredeyse tamamen yok olabilirler.
Kaç çeşit çil vardır?
iki çeşit çil türü vardır. İlki güneş yanığı çiller diğeri ise basit çildir. Güneş yanığı çiller adından da belli olduğu üzere güneşin tehlikeli ışınlarından oluşur ve boyutu bir kalemin silgisi kadar olup rengi daha koyudur ve yüzünüzde düzensiz yerlerde oluşabilir.
Güneş Yanığı Çili:
Vücudumuzun güneş yanığına en çok maruz kaldığı yer sırtımızın üst kısmı ve omuzlarımızdır, doğal olarak orada bu tür çillerin çıkması daha yaygındır.
Basit Çil:
Diğer çeşit çil ise basit çildir. Bu tür çil, diğerine göre daha küçük olup bir iğnenin ucu kadardır. Rengi daha çok koyu kahve bronza yakındır.
Çil Nedir, neden oluşur?
Çillerin neden oluştuğuna gelince, bunun için kalıtım ve güneş ışınlarının etkilerinin birleşip çilleri oluşturduğu tespit edilmiştir. Eğer genlerinizde varsa, güneşte çok kalıyorsanız ve açık ve hassas bir teniniz varsa bu sizin içinde geçerlidir. Açık tenli insanlarda daha yaygın görülen çil oluşumu, koyu tenli insanlarda güneş yanığı olarak kendini gösterebilir. Güneşten korunmak en önemlisidir.
ÇİL KAÇ YAŞINDA ÇIKAR?
Çiller genellikle çocukluk ve erişkinlik dönemini olarak ikiye ayrılır.
Çocuklukta çıkan çiller, 3 yaşından itibaren gözle görünmeye başlar.
Çocuklarda görülen çiller genellikle tedaviye ihtiyaç kalmadan ergenlik döneminden sonra kaybolur.
Erişkinlikte ortaya çıkan çiller ise kendiliğinden kaybolmaz.
Çil nasıl geçer tedavisi var mı?
Çilleri yok etmek için önerilen bazı yollardan biri, ilkbahar ya da yaz başlarında maydanoz yapraklarından, sonbaharda ise maydanoz kökün kullanarak bir maske hazırlayın daha sonra iki yemek kaşığı maydanozu robottan geçirip çekilmiş hale getirin ve cildinizi mutlaka temizledikten sonra maske olarak yapın.
Göz altlarına koymayın.
Yirmi, yirmi beş dakika bekletin daha sonra soğuk suyla bir güzel yıkayın ve üstüne nemlendirici krem sürün.
Yine maydanozla yapılan diğer bir yöntem ise, maydanoz köklerini kaynatıp limon suyu ile karıştırmak. Bu karışımı içenler de var aslında zayıflama için ama çillere de iyi geldiği tespit edilmiş. Yüzünüzü bu karışım ile sabah akşam silin.
Eğer yeni bir çil oluşumu varsa, domatesleri dilimleyin ve yüzünüze koyun daha sonra otuz dakika bekletin ve yüzünüzü soğuk sütle pamuk yardımı ile temizleyin. Bu arada bu işlemden önce cildiniz mutlaka temiz olmalı ve hafif nemlendirici ile nemlenmelidir.
Eğer cildinizde lekeler var ise ya da yeni oluşmakta ise meyvelerden faydalanın ve çilek, orman çileği ve frenk üzümü kullanın. Bu meyveleri robottan geçirin ve cildinize maske gibi uygulayın. Yarım saat bekletin ve ılık su ile durulayın.
Çil tedavisinde güneşten korunmak en önemlisidir ve mutlaka her gün koruyucu kullanmalısınız.
HABERE YORUM KAT