1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. Cheesecake nasıl yapılır? İşte Çilekli ve Frambuazlı Cheesecake tarifi!
Cheesecake nasıl yapılır? İşte Çilekli ve Frambuazlı Cheesecake tarifi!

Cheesecake nasıl yapılır? İşte Çilekli ve Frambuazlı Cheesecake tarifi!

Canınız evde otururken şöyle güzel bir Çilekli veya Frambuazlı cheesecake çekmiş olabilir. Ancak bu güzel ve nefis tatlıyı evden nasıl yapılacağını bilmiyor olabilirsiniz. Haber ekimiz, Cheesecake nasıl yapılır? Sorunun yanı sıra, Çilekli ve Frambuazlı Cheesecake tarifini sizler için araştırdı.

A+A-

Cheesecake nasıl yapılır? diye araştırma yapıyor olabilirsiniz. Son dakika haber ekibinden Selma Türksever, Sizler için cheesecake tarifini ve nasıl yapıldığını araştırdı.

Cheesecake her ne kadar ABD’nin New York kentine ait bir tatlı olarak bilinse, cheesecake’in anavatanı  Yunanistan’a aittir.  Çok hafif ve güzel bir tatlıdır. Geçmişi 4 bin yıla vardığı söylenmektedir. Bu bilgiler sonra gelin birlikte  Cheesecake nasıl yapılır? sorumuza geri dönelim. Bu içeriğimizde Frambuazlı ve çilekli Cheesecake tarifini bulacaksınız.

Çilekli Cheesecake tarifi

Cheesecake ilk bakışta peynir ve kek gibi düşündürse de  onu denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz bir lezzettir. Bugün yazımızın başında Çilekli Cheesecake tarifini açıklayacağız.

Çilekli Cheesecake Malzemeleri nelerdir?

    3 tane yumurta

    100gram krema (1/2 bardak)

    400 gram mascarpone veya labne peyniri

    130 Gram toz şeker(2/3 su bardağı)

    1 tatlı kaşığı vanilya özü

    1 yemek kaşığı un(9 gram)

    1 yemek kaşığı mısır nişastası (8 gram)

   Tabanı:

    3 paket yulaflı bisküvi

    100 gram tereyağ

    Üzeri için:

    1/2 kiligram çilek

    1/4 su bardağı şeker

    1 yemek kaşığı mısır nişastası(veya 1 yaprak jelatin)

    1/2 çay bardağı su

Çilekli Cheesecake nasıl yapılır?

Önceklikle fırını 160 derecede ısıtın.

    Kelepçeli kalıbınızın kenarlarını folyo ile kat kat sarın ki cheesecake'in kenarları beyaz kalsın.

    Tereyağını eritin. Yulaflı bisküvüleri rondodan geçirin ve erimiş tereyağını yavaş yavaş ekleyerek harmanlayın.

    Kelepçeli kabın ölçüsünde yağlı kağıt kesip dibine yerleştirin. Tereyağlı bisküvi karışımını kalıbın dibine sıkıştıra sıkıştıra taban haline getirin.

    Ayrı bir kapta, yumurta ve toz şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

    Krema, peynir, vanilyayı ekleyin, nişasta ve unu da eleyerek ekleyin ve tekrar karıştırın.

    Karışımı bisküvili taban üzerine yerleştirin ve önceden ısıttığınız fırına atın. 55 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda fırını kapatın, kapağını aralayın ve 10 dakika kadar da öyle kalsın.

    10 dakikanın sonunda fırından çıkarın soğuyunca buzdolabına atın ve en az 6 saat mümkünse 1 gece dinlendirin.

    Çileklerin 8-10 tanesini ayırın ve dilimleyin

    Geri kalan çilekleri şeker ve su ile beraber bir tencereye alın. Nişastayı 1 yemek kaşığı suda çözdürün ve tencereye ekleyin. Çilekler yumuşamaya başlayınca blenderdan geçirin.

    Eğer sosunuzun pürüzsüz olmasını isterseniz çilek püresini sık telli bir süzgeçten geçirip öyle kullanın.

    Dilimlediğiniz çilekleri cheesecake'in üzerine dizin. Hazırladığınız çilek sosunu da döküp tekrar buzdolabına atın.

    Sos donunca buzdolabından çıkarıp servis edebilirsiniz.

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

Frambuazlı Cheesecake Malzemeleri nelerdir?

500 gr labne peyniri

1 paket krema

1,5 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı un

4 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı

1 paket vanilya

ALT TABAN

2 paket burçak bisküvi

100 gr eritilmiş tereyağı

1 su bardağı toz gibi çekilmiş fındık

Yarım çay bardağından biraz az süt

SOSU İÇİN:

250 gr frambuaz

5 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı su ile eritilir)

1 su bardağı su

1 paket vanilya

Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?

Alt tabanı için, bisküvileri ve fındığı rondoda un gibi yapana kadar çekiyoruz.

Eritmiş olduğumuz tereyağını ve sütü yavaş yavaş ilave edip alt tabanı hazır hale getiriyoruz.

Sosu için; frambuaza şekeri ve suyu ilave edip dolapta bir saat bekletiyoruz ve ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla mısır nişastasını eritip içine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz.

Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Öncelikle alt taban için kelepçeli kalıbımızı iyice yağlayıp hazırlanmış olduğumuz harcı içine bastırarak düzgün ve eşit bir şekilde yerleştirip dolaba koyuyoruz.

Labne peyniri ayrı bir kapta 3 dakika kadar çırpıyoruz.

Kremayı da aynı şekilde ayrı bir kapta hafif katılaşana kadar çırpıp 2 sinide aynı kabın içine alıp içine şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Yumurtaları da tek tek ilave edip yaklaşık 5 dakika çırpmaya devam ediyoruz.

En son unu ve vanilyasını ilave edip dolaptaki harcı çıkarıp üzerine döküyoruz. Bu arada dökmeden önce kalıbın kenarını folyo ile sarıyoruz. Böylelikle uzun süre fırında kaldığı için kenarları yanmamış oluyor.

Ve kalıba hafifçe vurup içindeki hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayıp önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 200 derecede, 10 dakika sonra 160 derecelik fırında pişiriyoruz.

Fırının kapağını 1 saatten önce asla açmıyoruz.

Ayrıca fırının içine mutlaka ısıya dayanıklı su dolu orta büyüklükte bir kap koyuyoruz. Böylelikle çatlamasını önlüyoruz.

Ve 1 saat sonra kapağı açtığımızda Cheesecakemiz hafif salladığımızda oynamıyorsa fırını kapatıp kapağını biraz aralayıp ılınmaya bırakıyoruz.

Ilındıktan sonra fırından çıkarıp 1 saat kadar soğuduktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp frambuaz parçalarıyla süslüyoruz ve dolapta 1 gece dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

C

heesecake Hakkında bilgi

Cheesecake, birden çok katmandan oluşan hafif bir tatlıdır. Ana ve en kalın katman, yumuşak, taze peynir (tipik olarak krem peynir veya ricotta), yumurta ve şeker karışımından oluşur. Alt tabaka varsa, genellikle ezilmiş kurabiyelerden (veya sindirim bisküvilerinden), graham krakerlerinden, hamur işlerinden, sünger kek veya bazen pandispanyadan yapılan bir kabuk veya tabandan oluşur.Pişirilebilir veya pişmemiş olabilir.

Cheesecake genellikle şekerle tatlandırılır. Peynir katmanına vanilya, baharat, limon, çikolata, balkabağı veya başka tatlar eklenerek tatlandırılabilir. Bitmiş turtaya meyve, çırpılmış krema, fındık, kurabiye, meyve sosu, çikolata şurubu veya diğer malzemelerle doldurularak ilave tatlar ve görsel çekicilik katılabilir.

İronik olarak, adının anlamı "peynirli kek" olan modern cheesecake, ismine rağmen, genellikle kek olarak sınıflandırılmaz. Bunu bir torte olarak sınıflandıran insanlar, tek başına bırakma kaynağı olan birçok yumurtanın varlığına anahtar bir faktör olarak işaret ediyorlar. Diğerleri için, genel yapı, ayrı bir kabuk, yumuşak dolgu ve un bulunmaması, bunun bir kremalı turta olduğuna dair zorlayıcı kanıtlardır. Diğer kaynaklar onu bir flan veya turta olarak tanımlar.

 

 

HABERE YORUM KAT