1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Burun tıkanıklığı konusunda uzmanlardan önemli uyarı
Burun tıkanıklığı konusunda uzmanlardan önemli uyarı

Burun tıkanıklığı konusunda uzmanlardan önemli uyarı

Burun tıkanıklığının, çok farklı nedenlerle olabileceği uzmanlar tarafından bildiriliyor. Tıkanıklık, burun yapısından meydana gelebileceği gibi, iltihap gibi durumlarla da ortaya çıkabilir.

A+A-

Doktorlar, burun etinin burundan nefes alışını zorlaştırabileceğinin altını çiziyorlar. Yanı sıra, geniz etindeki şişmelerin de burun solunumunu bozuk hâle getirebileceği aktarılıyor.

Burnun orta duvarı olan nazal septumdaki eğrilikler, tıkanıklık nedenleri arasında en önde gelenlerden biri olarak gösteriliyor. Tedavi yolunun ise ağırlıklı olarak cerrahi müdahale ile mümkün olduğu dile getiriliyor. Burun etinin şişmesi durumunun da, sinüs iltihabına kadar varan çeşitli sorunlara davetiye çıkardığı gözlemleniyor.

Bu durumlar, yüzdeki belli sinirleri baskı yaparsa, tıkanıklık kaynaklı bir baş ağrısı tablosuyla karşı karşıya kalınabiliyor. Burun tıkanıklığının, nefes ve uyku düzeylerinde çeşitli bozulmalara yol açarak konforsuz uykuya ve rahatsız nefese zemin teşkil ettiği tespit ediliyor.

Burun tıkanıklığının tedavisinde uzmanlar, önce nedenin saptanmasını, sonra da bu nedenin ortadan kaldırılmasına yönelik tedavilerin planlanmasını salık veriyorlar. Bu rahatsızlığa özgülenmiş ilaçların yanı sıra, başka tedavi yolunun kalmadığı durumlarda burundaki eğriliğin ameliyatla düzeltilmesi de tıkanıklık sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırabilir.

HABERE YORUM KAT