1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bilimsel olarak kanıtlandı! İşte zayıflatan tek besin
Bilimsel olarak kanıtlandı! İşte zayıflatan tek besin

Bilimsel olarak kanıtlandı! İşte zayıflatan tek besin

Diğer birçok meyve gibi Greyfurt da vücudumuz ve sağlığımız açısından faydalı bir meyvedir. Greyfurt turunçgil ailesinin bir parçasıdır ve üzüm gibi ağaçtaki salkımlarda yetişir. Greyfurtlar sarı, pembe ve kırmızı gibi çeşitli renklerde olabilir ve tatlıdan ekşiliğe kadar çeşitli lezzetleri vardır.

A+A-

Kalorisi az olsa da, greyfurtta bol miktarda besin bulunur.%90 oranında su içerdiğinden dolayı ise  zayıflama açısından çok etkili olduğu düşünülmektedir.

Greyfurt, özellikle bağışıklık sistemini desteklemek, gözleri ve cildi sağlıklı tutmak için önemli olan A vitamini, hamilelik sırasında bebeğin gelişimi için anahtar olan folat ve sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olan C vitamini kaynağıdır.

Greyfurt ayrıca magnezyum, potasyum ve kalsiyum içerir. Greyfurt yemek bazı moda diyetlerde lanse edildiği gibi etkileyici şekilde  kilo kaybını sağlayamaz, ancak greyfurt tüketmenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini gösteren bazı kanıtlar vardır.

12 haftalık bir Japon çalışmasındagreyfurtun plaseboya karşı etkilerini incelenmiştir ve yemeklerden önce yarım greyfurt tüketen katılımcılarda kan şekeri seviyesinin yanı sıra ağırlıkta da önemli bir azalma olduğu görülmüştür. Sonraki yapılan araştırmalarda,hayvanlar üzerinde yapılmasına rağmen,greyfurt suyunun kandaki glikoz seviyelerini düşürmede ve insülin direncini arttırmada oynayabileceği yararlı role bakılmıştır.

Greyfurtun içerisindeki zengin potasyum ve yağ yakımını hızlandıran enzimler zayıfla üzerinde önemli roller üstlenmektedir. Greyfurtun %90'nının su olması metabolizmayı hızlandırmaya ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Fakat oluşturulan diyetlerde kaloriyi azaltmak kadar, tuz miktarını azaltmak da çok önemlidir. Bu nedenle, greyfurt içeren diyetler kilo vermenize daha hızlı yardımcı olur çünkü 1 adet greyfurt ortalama 60 kaloridir,potasyum oranı yüksektir ve tuz oranı çok düşüktür.

 

HABERE YORUM KAT