1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bilim Kurulu Üyeleri Toplu Yapılan Törenlere Karşı Uyardı
Bilim Kurulu Üyeleri Toplu Yapılan Törenlere Karşı Uyardı

Bilim Kurulu Üyeleri Toplu Yapılan Törenlere Karşı Uyardı

Covid-19 salgın hastalığında normalleşme hareketlerinin başlaması ile alınan tedbirlerin gevşediğini belirten Bilim Kurulu üyeleri uyarıda bulundu.

A+A-

Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve aynı zamanda Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Hasan Tezer, düğün, taziye gibi törenlerde salgın için alınan tedbirlerin bırakıldığını ve dikkat edilmediğini belirtti.

Prof. Dr. Tezer, nişan, düğün, asker uğurlama gibi törenlerin kalabalık olmaması gerektiğini ve kısa süren törenler olması gerektiğinin altını çizdi. Törene katılanların da oynamaya kalkmaması ve halay gibi toplu etkinliklerde bulunulmaması gerektiğini anlattı. Asker törenlerinde de yeni uygulamalar gerektiğini, havaya asker atma gibi yakın temaslı hareketlerde bulunulduğunu paylaştı. Prof. Dr. Tezcan Coronavirüs dönemi boyunca herkese önemli sorumluluklar düştüğünü de ekledi.

Temmuz ayıyla düğünlerin başladığını belirten Prof. Dr. Tezcan, 60 yaş üstü, kronik hastalığı olan ve hastalığa yatkın olan kişilerin düğünlere katılmamasının daha doğru olacağını ifade etti. Bu kişilerin uzun süre evden çıkmamasının istendiğini ve temastan korumaya çalışıldığını da vurgularken bütün amacın sağlığı korumak olduğunu da hatırlattı. Mümkün olduğunca bu kişilerin kalabalıktan uzak durması gerektiğini, gitmesi durumunda da mutlaka takılı maskeyle kısa süre durulmasının önemini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT