1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Avcılar’da meme kanseri için farkındalık etkinliği
Avcılar’da meme kanseri için farkındalık etkinliği

Avcılar’da meme kanseri için farkındalık etkinliği

“Meme kanseri ve farkındalık ayı” kapsamında düzenlenen erken teşhis ve kansere dikkat çekme etkinlerine İstanbul’un Avcılar ilçesindeki vatandaşlar da katıldı.

A+A-

Bu kapsamda bir araya gelen vatandaşlar, “Meme kanseri ve farkındalık ayı” için farkındalık oluşturma amacıyla etkinlikler düzenledi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar sokaklarında gezerek meme kanserine dikkat çekmek için vatandaşlarla buluştu. Turan Hançerli vatandaşlara, meme kanserinin sembolü olan pembe kurdele ve bileklik hediye etti.

Avcılar Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü personeli ile birlikte Avcılar sokaklarını gezen Belediye Başkanı Turan Hançerli, daha sonra halk pazarına giderek pazardaki vatandaşlarla bir araya geldi.

Meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çeken Hançerli, ”Her 8-10 kadından birinin meme kanseri riski ile karşı karşıya olduğu zamanlardayız. Üzülerek söylüyorum ki meme kanseri, hem ülkemizde, hem de dünyada sık görülen ve ölüme sebebiyet veren bir kanser türüdür. Ancak bu durum karşısında endişeye kapılıp korkmamak gerekiyor. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. O yüzden tüm herkesi meme kanserinin erken tanısında karşı farkındalık oluşturmaya davet ediyorum. Hastalık riski taşıyabilecek tüm hemşehrilerimizin meme kanseri konusunda hassas olmasını ve düzenli sağlık kontrollerinden geçmelerini önemle rica ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT