1. HABERLER

  2. Araç muayene gecikme ücreti 2019 ne kadar?
Araç muayene gecikme ücreti 2019 ne kadar?

Araç muayene gecikme ücreti 2019 ne kadar?

Araç muayene süresini geciktirmenin bir cezası bulunmaktadır. Süreyi geçirenler sürücüler araç muayene gecikme ücreti 2019 ne kadar? diye google de araştırma yapıyor. Haberimizden araç muayenesi gecikme ücretinin TÜVTÜRK ile ilgili a bir çok bilgiye erişebilirsiniz.

A+A-

Araç muayene gecikme ücreti 2019 ne kadar? sorusunun yanıt haberimizde bulabilirsiniz.

TÜVTÜRK araç muayene ve kontrollerin uluslararası standartlara sahip yetkili tek kuruluştur. TÜVTÜRK’ün amacı trafiği güvenli bir halettirerek araçlardan kaynaklı kusur ve kazaları en aza indirmektir.

Araç muayene gecikmesi herkesin başına gelebilmektedir. Kiminin başına unuttuğu için kimisinin de parası olmadığı için muayeneyi geciktirebilmektedir. Ancak şunu hemen belirtelim aracınızla muayenesiz bir şekilde trafiğe çıkmak güvenli değildir. Hem kendi canınıza hem de başkaların canını tehlikye atıyor olabilirsiniz. Bu bağlamda araç muayene gecikme ücreti ödememek hem de  araçlardan kaynaklı kusur ve kazaları en aza indirmek için muayene zamanınızı takip etmenizi tavsiye ederiz.

Araç muayene gecikme ücreti 2019 ne kadar?

Araç muayene gecikme ücreti Karayolları Trafik Kanunu’nun 2918 sayılı ve 35. Maddesine göre belirlenmektir. Bu maddede muayenesi geçirilen motorlu taşıttan, geciken her ay için muayene ücretinin yüzde 5 oranında ek ücret alındığını belirtir.

Örneğin; bir otomobil sahibiyseniz 279,66 TL ödeyecek yerde, 293,64 TL ödersiniz. Bu her ay katlanarak devam eder.

Ayrıca bununla beraber sadece TÜVTÜRK’ten ceza yemeceğinizi belirtelim. Trafik memurlarına muayenesiz bir şekilde yakalanırsanız 2019 yılı itibariyle ödeyeceğiniz Ceza miktarı: 235 TL’dir. Bununla beraber 10 puan ceza puanı alırsınız. Ve aracınız Trafikten men edilir.

TÜVTÜRK Muayene ücretleri 2019

TÜVTÜRK muayene ücretlerini her yıl Haberleşme, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.  Bu bağlamda muayene ücreti şu şekildedir;

•    Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 279,66 TL
•    Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 377,60 TL
•    Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet:142,78 TL

Fiyatlara KDV dahildir.

Muayene raporu sonucuna göre "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz.

TÜVTÜRK Ağır kusurlar neler diye merak ediyorsanız aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz.

Muayneden geçemeyen bir motorlu taşıt, bir ay içerisinde tekrar muayenesini ücretsiz yaptırabilirler. Ancak bir ay içerisinde tekrar muaynesini yaptırmayan sürücü, yeninde TÜVTÜRK muayene ücreti ni ödemek zorunda kalır.

TÜVTÜRK MUAYENE ÜCRETLERİ KREDİ KARTIYLA ÖDEME MEVCUTU MU?

TÜVTÜRK muayene ücretleri sadece nakit olarak yapılabilmektedir. Şuan için nakit dışında farklı ödeme kanalı bulunmamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT