1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Acı depresyondan kurtarıyor!
Acı depresyondan kurtarıyor!

Acı depresyondan kurtarıyor!

Sonbahar ve kış aylarında günlerin kısalmasıyla birlikte birçok kişide mevsimsel olarak depresyon eğilimi baş gösteriyor.

A+A-

Her mevsimde olduğu gibi sonbahar mevsiminde de bazı gıdalara dair farkındalıkların yüksek olması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Kurt, beslenmenin önemine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

"Her ne olursa olsun günlük olarak beslenmenizde sebzeye sürekli yer verin," dedi ve şöyle ekledi: "Sonbahar depresyonunun kilo alımına neden olur, her gün kalori sayımı yapmamız mümkün olmasa da muhakkak ne kadar dengeli beslendiğimizin takibinde olmalıyız. Günlük diyetimizde mutlaka protein, karbonhidrat ve aşırıya kaçmayacak kadar yağ içeren gıdaların neredeyse hepsini dengeli ve düzenli biçimde tüketmeliyiz. Özellikle gripten korunmak adına beslenmede sebzelere çokça yer verilmeli. Günlük su tüketimimizi 2-3 litre (en az 7-8 bardak) olarak ayarlamalıyız. Fiziksel aktivitelerimizi olabildiğince yüksek tutmalıyız.”

"Pul biber, muz ve yumurtayı çokça tüketmenizde hiçbir sakınca yok."

"Beyin tarafından doğal olarak üretilen 'mutluluk hormonu’ adıyla da bilinen serotonin, duygu, durum, iştah ve uykuyu yakından ilgilendiren bir kimyasaldır. Bilindiği gibi çikolatanın içeriğindeki serotonin ruh halini iyileştirir. Bunun yanında sivri yeşilbiber, kırmızı pul biber gibi acı besinleri tüketmek de mutluluk veren endorfin maddesinin salgılanmasını sağlar. Salatanıza, yemeğinize veya yoğurda pul biber ekleyerek tüketebilirsiniz. Sonbaharda depresyona karşı savaşmak adına yumurta, kivi, keten tohumu, badem, ceviz, muz, ananas, domates ve özelliklede balık gibi besinlere günlük olarak yer vermek büyük önem taşır," diye de ekledi.

 

HABERE YORUM KAT