1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. 20lik diş nasıl çıkar, belirtileri nelerdir? 20’lik Diş Ağrısı ne kadar sürer?
20lik diş nasıl çıkar, belirtileri nelerdir? 20’lik Diş Ağrısı ne kadar sürer?

20lik diş nasıl çıkar, belirtileri nelerdir? 20’lik Diş Ağrısı ne kadar sürer?

Yirmilik dişler ağız içine giren son yetişkin dişlerdir. 20'lik dişler hayatımızın her yaşında karşımıza çıkabilmektedir. Peki bu 20lik diş nasıl çıkar, belirtileri nelerdir? 20’lik Diş Ağrısı ne kadar sürer? 20’lik Diş Ağrısı Nasıl geçer? gelin hepsini yazımızda size aktaralım.

A+A-

Bir birey ağzında sağ alt ve sol alt ve sol üst olmak suretiyle tam anlamıyla 4 tane 20’lik diş bulunmaktadır. 20’lik Diş Ağrısı ne kadar sürer? 20’lik dişler nasıl çıkar? 20’lik Diş Ağrısı Nasıl geçer? işte tüm bu soruları makalemizde yanıtlayacağız.

20’lik dişler nasıl çıkar?

20'lik dişler normal şartlar altında 15 yaştan sonrasında çıkarlar. Bu dişler bireyin ağzında var olan öteki dişlere göre aşırı daha basit ve aşırı çabucak çürüyebilirler ilaveten apse ve iltihap da yapabilirler.

Bu nedenden kaynaklı da diş hekimlerinin büyük bir çoğunluğu 20’lik dişlerin çoğunluğunu seri olarak çekilmesini önerirler. Öncelikle diş ağrısına neden olan faktörleri ortadan kaldırmanız ehemmiyet arz etmektedir. Bunun nedeni 20 yaş dişlerinin ağrı yapması için çeşitli nedenler var. Dişlerin erken sürmesi, geç sürmesi ya da iltihap beraberinde apse yapması çürümesi de bu nedenlerden sayılabilmektedir.

20’lik Diş Ağrısı ne kadar sürer?

Bu her bireyin ağız yapısına kendi özel durumuna göre değişmektedir. 1 haftada sürdüğü durumlar olabilir, sadece 2 gün sürdüğü durumlarda olabilir. Bu tamamen sizin ağız içinizdeki durumla alakalı bir şeydir.

20lik diş nasıl çıkar belirtileri nelerdir?

Yirmilik dişler genellikle bir soruna neden olmaz. Fakat gömülü olarak gelen ve düzgün bir şekilde hizalanmayan 20'lik dişler, bir takım sorunları beraberinde bizlere getirebilir. Yirmilik dişlerin belirtileri arasında en sık rastlananlar, ağrı ve hassasiyettir. Kişi besinleri çiğnerken, şiddetli bir ağrı hissedebilir. Yirmilik dişler, baş, çene ve kulak ağrılarına da neden olabilir.

Yirmilik dişlerde en sık görülen 8 belirti kısaca şu şekildedir.

  • Diş etlerinde hassasiyet,
  • Çene ve kulak kısmında ağrı,
  • Besinleri çiğnemede zorluk,
  • Kırmızı veya şişmiş diş etleri,
  • Diş etlerinde kanama ,
  • Çene ağrısı,
  • Çene etrafında şişlik,
  • Ağız kokusu,
  • Ağzını açmada zorluk,

20’lik dişlerde Hekimlerin En Sık Karşılaştığı Problem

Diş ağrısı hekimlerin en fazla karşılaştığı ağrı çeşitlerindendir ve bu ağrılar öteki ağrılar beraberinde karşılaştırıldıklarında olabildiğince ehemmiyet istemektedir. Hele ki bu dişler lakin 20’lik dişlerdense hem çıkarken hem de çürüdüğünde oldukça kötü bir ağrıya sebep olabilmektedir.

20’lik dişlerin çürümesi de olabildiğince kötü bir sorundur. Çürüdükleri basit olarak anlaşılamaya bilmektedir ve sebep oldukları ağrıların sebeplerinin baş ağrısı ya da migren benzeri problemler olduğu da sanılabilmektedir. Bu benzeri olabildiğince kötü acı vermekte olan ağrılar için bazı durumlarda ilaçlar da çözüm olmayabilir.

20’lik Diş Ağrısı Nasıl geçer?

En önem arz eden 20’lik dişlerde ağrı ya da çeşitli sorunlar bulunmakta ise kesinlikle bir diş problemi için diş hekimine gitmeniz gerekir. Lakin dişlerin durumları daha kötüye gidiyorsa ve cerrahi açıdan da müdahale gerekiyor uzman doktorlar diş ameliyatı yaparak bu dişleri alabilmektedirler. Fakat ameliyat son çaredir.

Ancak cerrahi müdahaleden önce 20’lik diş ağrısının ne şekilde geçtiğini öğrenmek gerekmektedir. Geçici şekilde çözümler arıyorsanız karanfil yağı sürülerek oraya yumuşatma, uyuşturma prosedürü uygulanabilir. Karanfil yağını bir pamuğa sürerek bu pamuğu diş üstüne koyabilirsiniz ve bu prosedür geçici bir süreliğine de olsa ağrıları dindirecektir. Ancak yinede doktorunuza gitmeyi geciktirmeyin, çünkü diş ağrıları kulak ağrısından kalp sorunlarına kadar pek çok ağrı ve hastalığın tetikçisidir.

Ağrıyı hafifletmek için, ağrı kesici kullanabilir. Ayrıca apse ve şişlikler, buz uygulamalarıyla azaltılabilir. Tuzlu suyla gargara yapmak, nane çayı içmek ve kuru karanfil çiğnemek yirmilik diş ağrısına iyi gelen diğer yöntemlerdir.

Ancak yukarıya da bu problem benzeri sorunlar yaşıyorsanız katiyen göz ardı etmemelisiniz. Çünkü bu problemler ilerleyen zaman daha kötü sorunlara dahi yol açmaktadır.

HABERE YORUM KAT