1. HABERLER

  2. HAYAT VE YAŞAM

  3. 17 Ekim hangi burç? 17 Ekim yükseleni nedir?
17 Ekim hangi burç? 17 Ekim yükseleni nedir?

17 Ekim hangi burç? 17 Ekim yükseleni nedir?

17 Ekim hangi burç, 17 Ekim yükseleni nedir? sorularının yanıtını arıyorsanız bu makale tam size göre. 17 Ekim’de dünya bebek getiren anne ve babalar genellikle çocuklarının hangi burç olduğunu merak eder. Sizler için derlediğimiz haberimizden 17 Ekim’ün Hangi burç olduğunu öğrenebilirsiniz.

A+A-

Yeni bir sevgiliniz olmuş olabilir veya yeni bir anne baba adayı olabilirsiniz. İşte bu durumlarda karşınızdaki insanın ne burcu olduğu haliyle merak etmeniz gayet normal. Bizde sizler için arama motorlarında en sık aranan “17 Ekim Hangi Burç, Terazi burç yükseleni nedir, 17 Ekim’de Doğanlar Hangi  Burcun özelliklere sahip? sorularına sizler için yanıt vereceğiz.

Burçlar, insanın doğum anında Güneş'in hangi pozisyonda olduğunu gösteren göksel bir alanın sembolik ifadesidir.

Peki 17 Ekim Hangi burç?

17 Ekim tarihinde doğmuş olan herkes Terazi burcuna dahildir. Dolayısıyla 17 Ekim hangi burç? sorusunun yanıtı Terazi Burcu’dur. Terazi burcunun özellikleri ve burç taşları ile ilgili bilgiler aşağı kaydırak okuyabilirsiniz.

Terazilerle ilgili bilgi vermeden önce Terazi burçlarının anlaşılması oldukça zor bir burç olduğunu vurgulayalım.

YÜKSELEN BURÇ NEDİR?

Yükselen burç, anne rahminden çıktığınız ve ilk nefes aldığınız anda güneşin doğuş istikametinde bulunan göksel bölgeye denir. Bir diğer açıklama ile Gökyüzünde görünen 12 yıldız bloğunu simgelemektedir. Bu nedenle yükselen burcunuzu bulabilmeniz için mutlaka elinizde net bir doğum saatiniz bulunmalıdır. Aksi takdirde burcunuzu hesaplayamazsınız.

Terazi Burcu Yükseleni Nedir?

Terazi burcuna ait yükselenini bulmak için aşağıdaki yükselen burç hesaplama tablosundan terazi burcu yükselenini bulabilirsiniz.

  23 Eylül - 3 Ekim 4 Ekim- 13 Ekim 14 Ekim- 22 Ekim
00:00 Yengeç Aslan Aslan
00:30 Aslan Aslan Aslan
01:00 Aslan Aslan Aslan
01:30 Aslan Aslan Aslan
02:00 Aslan Aslan Başak
02:30 Aslan Başak Başak
03:00 Başak Başak Başak
03:30 Başak Başak Başak
04:00 Başak Başak Başak
04:30 Başak Başak Başak
05:00 Başak Başak Terazi
05:30 Başak Terazi Terazi
06:00 Terazi Terazi Terazi
06:30 Terazi Terazi Terazi
07:00 Terazi Terazi Terazi
07:30 Terazi Terazi Akrep
08:00 Terazi Akrep Akrep
08:30 Akrep Akrep Akrep
09:00 Akrep Akrep Akrep
09:30 Akrep Akrep Akrep
10:00 Akrep Akrep Akrep
10:30 Akrep Akrep Yay
11:00 Akrep Yay Yay
11:30 Yay Yay Yay
12:00 Yay Yay Yay
12:30 Yay Yay Yay
13:00 Yay Yay Oğlak
13:30 Yay Oğlak Oğlak
14:00 Oğlak Oğlak Oğlak
14:30 Oğlak Oğlak Oğlak
15:00 Oğlak Oğlak Kova
15:30 Oğlak Kova Kova
16:00 Kova Kova Balık
16:30 Kova Balık Balık
17:00 Balık Balık Koç
17:30 Balık Koç Koç
18:00 Koç Koç Boğa
18:30 Koç Boğa Boğa
19:00 Boğa Boğa İkizler
19:30 Boğa İkizler İkizler
20:00 İkizler İkizler İkizler
20:30 İkizler İkizler İkizler
21:00 İkizler İkizler Yengeç
21:30 İkizler Yengeç Yengeç
22:00 Yengeç Yengeç Yengeç
22:30 Yengeç Yengeç Yengeç
23:00 Yengeç Yengeç Aslan
23:30 Yengeç Yengeç Aslan

Terazi Burcunun olumlu huyları :

Ayırt edici, inceleyici, dürüst, düzenli, titiz ve dakik.

Terazi Burcunun olumsuz huyları :

Kuruntulu, ince eleyip sık dokuyan, geleneklere aşırı bağlı, zorluk çıkaran, önemsiz şeyler üzerinde fazlaca duran.

Başak burcunda doğan kişiler çalışkan ve pratik kişiler olup yaşamlarında en önemli şey iştir.

Terazi Burcunun en iyi anlaştığı burçlar

  • İkizler
  • Kova
  • Aslan

Terazi Burcunun anlaşamadığı burçlar

  • Boğa
  • Oğlak
  • Başak

Terazi Burcunun Genel özellikleri

Tanımlayan söz: Kendimi dengelediklerimde arıyorum

Yönetici gezegeni: Venüs

Elementi: Hava

Niteliği: Öncü

Rengi: Soluktan parlağa mavi tonları

Metali: Bakır

Taşı: Safir

Vücutta karşı geldiği bölge: Böbrekler

Olumlu ve yapıcı kullanıldığında: Rafine ve kibar, uzlaşı yanlısı, iyi bir diplomat, düzenden hoşlanan, ilişkilerinde adil ve objektif, aklıyla hareket eden

Kötü kullanıldığında ve abartıldığında: Kararsız, aşırı hassas ve dengesiz, zayıf irade ve tembellik, başkalarını manipüle etmeye hazır, aşırı zevk düşkünü

TERAZİ BURCU KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ:

Burçlar üç farklı niteliğe göre gruplanır: kardinal (öncü), değişken ve sabit burçlar. Terazi burcu dört kardinal burçtan biridir. Bu burçlar mevsimleri başlatır. Koç, baharı; Yengeç, yazı; Terazi, sonbaharı; Oğlak ise kışı başlatır. Bu burçlar özgün olmayı severler ve yaptıkları her şeyde birinci olmayı isterler. Akım belirleyicidirler; arkadaş ortamlarında partileri, organizasyonları onlar başlatır.

Terazi burcu hava elementi ile yönetilen üç burçtan biridir. Diğerleri ise İkizler ve Kova’dır. Terazi burcu ikinci hava burcu olduğu için, İkizler’in başlattığı iletişim rüzgarlarını nezaket, görgü ve toplumsal bağ rüzgarlarına dönüştürür. Ama Terazi burcunun rüzgarları fırtına gücünde değildir; değişim rüzgarlarını o kadar nazik ve yumuşak bir şekilde getirir ki başka bir noktaya ulaştığınızı güçbela anlarsınız. Hava elementinin özü iletişim ve zekâdır; fikirlerin yayılmasına yardımcı olur. Terazi’nin kişiler arası anlayış gücü de buna eklendiğinde, bağlılıklar, faydalı diyaloglar, başarılı ilişkiler ortaya çıkar. Terazi burcu gezegen geçişi sırasında, tek başımıza yapmayı beceremediğimiz görevleri yapabilmek için kendimize bir eş arayışı içine girebiliriz. Yönettiği burçlara keskin bir zeka veren hava elementi tarafından yönetilen Terazi burcu, güzel kitapları, bitmek bilmez tartışmaları ve söyleyecek çok şeyi olan insanları sever. Terazi burcunun yönetici gezegeni Venüs bu burcun insanlarının harika sevgililer olmalarını sağlasa da diğer yandan da onları pahalı, maddi değeri yüksek şeylere de düşkün kılar.

Adalet terazisi ile sembolize edilen Terazi burcu denge ve adalet timsalidir. Bu burcun etkisi, ne kadar büyük olursa olsun her türlü meselenin dengeye kavuşmasını sağlar. Büyük bir yasal ya da ahlâkî çatışmanın çözülmesinden tutun bir tablonun nereye asılması gerektiğini belirlemeye kadar, Terazi enerjisini kişiler arası ve estetik ahengi tesis etmeden alıkoyacak hiçbir şey yoktur. Terazi burcu gezegen geçişi sırasında ilişkilerimizde tekrardan zemin kazanır ve hayatlarımızda daha fazla denge arayışına gireriz. Terazi enerjisi toplumsal meziyetlerimizi güçlendirir ve dikkatimizi güzelliğe yönlendirir.

Terazi burcu insanları barışçıl ve adildir. Yalnız kalmaktan nefret ederler. Yanlarında kendileri için bir ayna görevi görecek birilerinin olmasını isterler. Bu bireylerin en çok hoşuna giden şey denge ve simetridir; her daim adalet ve eşitlik peşindedirler. Öte yandan çatışmadan kaçmak için neredeyse her şeyi yapar, mümkün olan her yerde barışı sürdürmeye çalışırlar.

HABERE YORUM KAT