1. HABERLER

  2. Yıldız Haritası, Doğum Haritası Nedir?
Yıldız Haritası, Doğum Haritası Nedir?

Yıldız Haritası, Doğum Haritası Nedir?

Yıldız Haritası, Doğum Haritası nedir? sorunuzun en yanıtı haber içeriğimizde bulabilirsiniz.

A+A-

Doğum haritası adı ile de bilinen yıldız haritası; dünyaya geldiğimiz tarih, saat ve yere göre Güneş sistemindeki gezegenlerin ve takımyıldızlarının konumunu gösteren bir diyagramdır.

Astrologlar bu diyagramı okuyarak bizim hakkımızda pek çok şey söyleyebilirler.

Yıldız haritası herkesten gizlediğimiz yönlerimizi ve saklı kalmış potansiyellerimizi ortaya koymasının yanında geleceğimize ışık tutar. Ancak astroloji falcılık değildir, geleceğe dair kesin yargılarda bulunmak yerine gezegenlerin gösterdiği ihtimaller üzerinde durur.

Yıldız Haritası Doğum Haritası Nedir?

Yıldız haritası burçlar, gezegenler ve evler olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Burçlar “Nasıl?”, gezegenler “Ne?” ve evler “Hangi konuda?” sorusuna yanıt vermektedir.

Yıldız Haritası, Doğum Haritası 12 Burç

Doğduğumuz zaman güneşin üzerinde bulunan takımyıldızı bizim burcumuzdur. Adını takımyıldızlarından alan burçlar 12 adettir.

  1. Koç
  2. Boğa
  3. İkizler
  4. Yengeç
  5. Aslan
  6. Başak
  7. Terazi
  8. Akrep
  9. Yay
  10. Oğlak
  11. Kova
  12. Balık

Popüler astroloji gezegen ve evlerden ziyade burçlar üzerinde durduğu için hemen herkes “Burcun ne?” sorusuna cevap verebilir. Fakat esasında farklı hesaplamalara dayanan dört burç çeşidi bulunmaktadır. Bunlar Güneş burcu, Ay burcu, yükselen burç ve alçalan burçtur.

Güneş burcu kişiliğimizin temel özelliklerini, Ay burcu olaylara verdiğimiz duygusal tepkileri, yükselen burç kendimiz ve başkaları tarafından nasıl görüldüğümüzü, alçalan burç ise romantik ilişkilerimizi yansıtır. Yapboz parçalarını bir araya getirmek gibi, kişi ancak bütün burçları hakkında bilgi sahibi olarak kendini tamamen tanıyabilir.

Yıldız Haritası, Doğum Haritası: 12 Gezegen

Enerji noktası olarak da bilinen 12 gezegen, esasında 10 gezegen ve 2 tutulma noktasından oluşur. Bunlar:

  1. Güneş
  2. Ay
  3. Merkür
  4. Venüs
  5. Mars
  6. Jüpiter
  7. Satürn
  8. Uranüs
  9. Neptün
  10. Plüton
  11. Kuzey Ay Düğümü
  12. Güney Ay Düğümü olarak sıralanmaktadır.

Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn, Plüton iç gezegen olarak adlandırılır ve kişiliğimizi oluşturur. Uranüs ve Neptün ise dış gezegendir ve toplumsal olayları etkiler. Ay düğümleri Ay’ın yörünge düzlemini kestiği noktalara verilen isimdir ve ruhani konuları içerir. Kuzey Ay Düğümü geçmiş yaşamımızda deneyimlediklerimizi temsil eder ve karma kavramıyla yakından ilişkilidir. Bize yabancı gelen, görmezden gelmeyi ve dahi reddetmeyi tercih ettiğimiz bir enerji türü olsa da üzerine yoğunlaşması kişiyi ruhani açıdan olgunlaştırır. Güney Ay Düğümü ise tam tersi şekilde tanıdığımız, bildiğimiz bir enerji türü olmakla birlikte gerçekleştirilmesi kolay ama yerimizde saymamıza sebep olacak vaatlerde bulunur. İlerlemek isteyen kişilerin Güney Ay Düğümü’nden uzak durarak Kuzey Ay Düğümü’ne yoğunlaşması gerekmektedir.

Yıldız Haritası, Doğum Haritası:12 Ev

Astrolojide evler, gezegenlerin sahip olduğu enerjinin oluşturacağı etkiyi okumakta kullanılır. Yıldız haritasında evlere ayrılan alan birbirine eşit olmaz ve evlerin büyüklüğünü kişinin bulunduğu yer belirler. Her ev, tıpkı her odanın işlevinin birbirinden farklı olması gibi, hayatın farklı bir alanını temsil eder.

  1. ev dışarıya yansıttığımız kimliğimizi,
  2. ev ekonomik durumumuzu,
  3. ev zeka, analiz ve iletişimi,
  4. ev ailevi ilişkilerimizi,
  5. ev yaratıcılığı, aşkı ve eğlenceyi,
  6. ev çalışma, hijyen ve kişisel gelişimi,
  7. ev kurduğumuz ikili ilişkileri,
  8. ev ölüm, yeniden doğuş ve cinselliği,
  9. ev uzun yolculukları ve felsefeyi,
  10. ev statüyü ve kariyeri,
  11. ev sosyal ilişkilerimizi,
  12. ev rüyaları, bilinçaltını ve hayalleri, temsil etmektedir

HABERE YORUM KAT