1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Yerli otomobilin ilk fotoğrafları ortaya çıktı!
Yerli otomobilin ilk fotoğrafları ortaya çıktı!

Yerli otomobilin ilk fotoğrafları ortaya çıktı!

Türkiye'nin 60 yıllık hayali gerçek oluyor. Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding tarafından geliştirilen yerli otomobil ilk fotoğrafları ortaya çıktı. Yerli otomobilin lansmanı 27 Aralık Cumartesi günü yapılacak.

A+A-

Türkiye'nin Elektrikli yerli otomobili için fotoğrafları ortaya çıktı. Yerli otomobilin fotoğraflarına tv100 haber ekibi ulaştı.

Geçtiğimiz günler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin yerli otomobilene ilişkin Twitter hesabından iki fotoğraf yayınlamıştı. Varank yayınladığı fotoğraflarda araçların üstü branda ile örtülüydü. Herkes yerli otomobilin fotoğraflarını araştırıyordu.

Bunu üzerine tv100 haber, önemli bir habercilik başarısına imza atarak, Yerli otomobilin fotoğraflarını yayınladı.

İşte Yerli otomobilin fotoğrafları:

Milli otomobilin üretimine 2022 yılında başlanacak. Otomobil 2022'de piyasaya çıktığında Avrupa'da geleneksel olmayan bir üretici tarafından üretilmiş ilk elektrikli SUV olacak. İlk araç C SUV olacak, ancak 2030 yılına kadar toplam 5 model ve 3 facelift (makyaj) gerçekleşecek. İsim ve markayla ilgili çalışmalar ise devam ediyor.

Otomobilin fiyatı henüz belli değil. Pazara çıktığı dönemde küresel pazarlarda da rekabet edebilecek bir fiyatı olması planlanıyor. Şu anda bir ödeme ya da erken sipariş alınması da mümkün değil. Üretim tarihi yaklaştıkça Türkiye'nin otomobilinin nasıl satılacağı konusunun da duyurulması planlanıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT