1. HABERLER

  2. Trafik cezası itiraz dilekçesi nasıl oluşturulur? 2019 Trafik cezasına nasıl itiraz edilir?
Trafik cezası itiraz dilekçesi nasıl oluşturulur? 2019 Trafik cezasına nasıl itiraz edilir?

Trafik cezası itiraz dilekçesi nasıl oluşturulur? 2019 Trafik cezasına nasıl itiraz edilir?

"Trafik cezası itiraz dilekçesi nasıl oluştururum" diye araştırma yapıyorsanız, muhtemelen haksız bir trafik cezası ile karşı karşıyasınız. Haberimizden Trafik cezasına nasıl itiraz edilir? sorusunun da yanıtını bulabilirsiniz.

A+A-

Trafik cezası itiraz dilekçesi örneğine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Yanlış verildiğini düşündüğünüz Trafik cezasına itiraz dilekçesi vererek mahkemeye itiraz etme hakkınız vardır. Peki 2019 Trafik cezasına nasıl itiraz edilir? Trafik cezası itiraz dilekçesi nasıl oluşturulur? işte bu sorulara yanıt vereceğiz.

2019 Trafik cezasına nasıl itiraz edilir?

“İtiraz işlemleri Trafik Mahkemeleri´ne yapılır. Türkiye´nin tamamında mevcut olmadığı için bu işe, görevlendirilen nöbetçi  Sulh Ceza Mahkemesi bakıyor.

Trafik Cezası İtiraz Dilekçesi ve gerekli evraklar listesi

Aşağıda saymış olduğumuz evraklar ile Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak yemiş olduğunuz cezanın haksız olduğunu bildirebilir ve duruma itiraz edebilirsiniz.

Trafik Cezalarına karşı Hangi Mahkemeye Gidilir?

Ülkemizde trafik cezalarına itiraz kaynaklı davalarda normal şartlarda trafik mahkemeleri ilgilenmektedir. Ancak her yerde trafik mahkemelerinin olmaması nedeniyle, Sulh Ceza Mahkemeleri de bu davalara bakabilmektedir. Bu bakımdan nereye nasıl başvuru yapacağınızı bilmelisiniz.

ÖNEMLİ BİLGİ: Trafik cezasına itiraz etmeden önce trafik cezalarına itiraz etme sürelerini size paylaşalım.  Size yazılan trafik cezaları aşağıda vereceğimiz süreleri geçtiyse maalesef hiçbir itiraz hakkınız bulunmuyor.

İSME YAZILAN TRAFİK CEZASI

İsminize kesilmiş olan trafik cezası size 10 iş günü içerisinde tebliği edilmemişse, bu durumda Sulh Ceza Mahkemesi ve ya Trafik mahkemelerine  itiraz edebilme hakkınız bulunmaktadır.

ARACANIZDA YÜZÜNÜZE KARŞI YAZILAN TRAFİK CEZASI

Cezanın yüze karşı veya plakaya yönelik uygulanması halinde ise farklı bir yol izlenmektedir. Trafik cezasının yüze uygulandığı durumlarda, kesilen cezaya itiraz etme hakkı 15 iş günüdür.

PLAKAYA YAZILAN TRAFİK CEZASI

Cezanın plakaya uygulandığı durumlarda ise itiraz etme hakkı, cezanın size tebliğ edildiği günden itibaren başlamaktadır. Plakaya kesilen trafik cezalarında, ceza bilgilendirme tutanağının teslim edilmesi sırasında eğer araç sahibi evde değilse, kurye kapıya bir not bırakarak, belgeyi muhtarlığa teslim eder ve tebliğ de bu tarihten itibaren başlamış olur. Araç sahibinin farklı bir adreste oturması halinde ise, ikametgah adresini güncellememesi nedeniyle suçlu araç sahibi olur.

 

Evraklarınızı Sulh Ceza Mahkemesi´nin kalemine teslim ettikten sonra trafik cezasının ve tebligat kâğıdının aslı sizde kalacak. Dilekçenizde yazdıklarınıza göre bir karar verilecek.

TRAFİK CEZASI İTİRAZ DİLEKÇESİ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

Öncelikle Herhangi bir duruşma olmayacağını ve Mahkeme sonucu tebligatla adresinize geleceğini belirtelim. Mahkemenin sonununu yoğunluğuna göre karar süreci 2-3 aya kadar bile uzayabileceği belirtiliyor.

2019 Trafik Cezaları Ne Kadar Oldu?

Trafik cezaları nasıl öğrenilir ve nereden ödenir sorularının cevapları ile trafik cezalarının detaylı listesini “Trafik Cezaları 2019” yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Siz de trafik kusurlarından birisini yapıp yapmadığınızı merak ediyor veya plakanıza kesilmiş bir trafik cezası olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, online olarak plakadan trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet'ten şirket araçlarının plakasına yazılan trafik cezası nasıl öğrenilir?

e-Devlet’ten yeni bir hizmet. Şirket araçlarının plakasına yazılan ceza bilgileri artık internetten görüntülenebilenecek. Şirket araçlarının plakalarına yazılan trafik cezaların görüntülenmesi ve ödemeler internetten yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, şirket araçlarının plakasına yazılan ceza bilgilerini e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama hizmeti sundu. Haberimizdeki linke tıklayarak trafik cezalarını ve ne kadar para ödeyeceğinizi rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

TRAFİK CEZASI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET’TE ŞİRKET PLAKALARI DÖNEMİ

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, tüzel kişiye kayıtlı araçların plakasına yazılan Trafik İdari Para Cezalarının tüzel kişi yetkilisince “www.turkiye.gov.tr” internet adresinden sorgulama hizmeti sundu.

Buna göre, tüzel kişi adına kayıtlı araç plakasına trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmesi durumunda e-Devlet kapısına şifresiyle giriş yapan tüzel kişi yetkilisi, Emniyet Genel Müdürlüğü kurum hizmetlerinden “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Tüzel Kişi)” butonundan sorgulama yaparak vergi kimlik numarası, aracın plakası, cezanın düzenlendiği il/ilçe, ceza tarihi, ceza saati, ceza maddesi, ceza tutarı bilgilerine erişebilecek.

Trafik Cezası Nereye Ödenir?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinde yer alan bilgilere trafik cezası ödenen bankalar ve bu anlaşmalı bankalara ait kredi kartları şu şekildedir:

  • HALKBANK: Paraf, VISA ve MasterCard
  • İŞ BANKASI: Maximum, Maximiles, VISA ve MasterCard
  • YAPI KREDİ: VISA ve Mastercard
  • AKTİF BANK: Tüm Aktif Bank kredi kartları
  • VAKIFBANK: VISA ve MasterCard
  • ZİRAAT BANKASI: VISA ve MasterCard
  • ODEABANK: Odeabank Bank’O Card, Odeabank Bank’O Atlas , Odeabank Private Card ve Odeabank Ticari kredi kartları
  • Albaraka: Worldcard
  • Anadolubank: Worldcard
  • TEB: tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları (VISA ve MASTERCARD)
  • DENİZBANK: Tüm Denizbank VISA ve MasterCard
  • AKBANK: Axess, Wings, Free, Axess Business, Wings Business, Bank’O Card Axess kredi kartları ve Neo banka kartı
  • GARANTİ Bankası: Bonus, Miles and Smiles, Flexi American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS
  • HSBC: Advantage, VISA ve MasterCard
  • FİNANSBANK: Card Finans, VISA ve MasterCard
  • TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI: Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası kredi kartları

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT