1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Nikola Tesla Kimdir? Nikola Tesla kısa biyografisi
Nikola Tesla Kimdir? Nikola Tesla kısa biyografisi

Nikola Tesla Kimdir? Nikola Tesla kısa biyografisi

Nikola Tesla günümüzde Hırvatistan sınırları içerisinde yer alan dağlık yamaçlara kurulumuş Gospic kasabasında şiddetli bir elektrik fırtınasının öfke ile koptuğu gecede hayata gözlerini açmıştı. Peki Nikola Tesla Kimdir? gelin birlikte inceleyelim kısa

A+A-

Çocukluğu bu cennet bahçelerinde doğanın sonsuz güzellikleirnin keyfini çıkartmakla geçiyordu ki kader ona en büyük oyununu oynadı. Abisi Daniel’i sırtında taşıyan at beklenmedik bir anda şaha kalktı ve olan oldu.

Nikola, abisinin attan düşerek hayatını kaybetmesi sonucu ileride büyük bir vicdan azabı duyacak ve yaşadığı psikolojik tahribat onun kişiliğinde onarılmaz yaralar oluşmasına neden olacaktı. İnançlı babası küçük oğlu Nikola’nın kendisini tanrının yoluna adamasını ve zamanı geldiğinde toplumuna faydalı bir papaz olmasını istiyordu. Oysa ufak çocuğun kimsenin bilmediği başka planları vardı.  

Tesla’nın en önemli projesi Kablosuz Enerji İletimi idi. 20 adet ampulü kablo olmadan 25 mil uzaktan yakabildiği kayıtlara geçmiştir. Tesla alternatif akım ile ilgili olarak şu sözleri söylemiştir: "…Kendi alternatif akım ve yüksek frekans ile ilgili “frekans yüksek olduğu müddetçe yüksek voltajlardaki alternatif akımlar derinin yüzeyinde, herhangi bir yaralanmaya neden olmadan salınırlar. Ama bu amatörlerin becerebileceği bir şey değildir. Sinir dokularına nüfuz edebilecek miliamperler öldürücü bir etki yaratabilir ama derinin üzerindeki amperler kısa süreler için zarar vermez. Derinin altına sızabilecek düşük akımlarsa, ister alternatif ister doğru akım olsunlar, ölüme yol açabilir."

 

HABERE YORUM KAT