1. HABERLER

  2. Microsoft Planner nedir? Microsoft Planner Nasıl Kullanılır?
Microsoft Planner nedir? Microsoft Planner Nasıl Kullanılır?

Microsoft Planner nedir? Microsoft Planner Nasıl Kullanılır?

Microsoft Planner nedir diye araştırma yapıyorsanız doğru adrestesiniz. Microsofot Planner aracını basit bir şekilde açıklamak gerekirse proje yönetim aracı şeklinde tanımlayabiliyoruz.

A+A-

Eğer ki Trello ve yine asana benzeri çeşitli servisler ile bir deneyim yaşamışsanız Planner aracında da her hangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı söylemekte bir sıkıntı olmaz. Temel olarak ele alırsak Trello ve yine asana benzeri çeşitli servislerin yapmakta oldukları görevlerin aynılarını yapıyor olan Planner aracı yine ilk baktığımız zaman tasarımı ile bizi bizden alıyor.

Ayrıca Office programları ile beraber entegre şeklinde çalışabiliyor olması da gerçekten iş yükünüzü önemli oranlarda hafifletecektir. Yine düzenli bir şekilde Office yazılımlarını kullanmakta olan çeşitli şirketlerin çalışanları da yine kesinlikle denemeleri gereken bir yazılımdır.

Microsoft Planner Aracının Kullanımı

İlk olarak Planner aracını kullanabilmeniz açısından Office 365 hesabına sahip olmalısınız. Bu sebeple uygulamanın yine gözümüze çarpmakta olan ilk eksik unsurudur demekte sakınca görmüyorum. Office 365 hesabına girdikten sonra da ücretsiz bir şekilde bu aracı edinebilirsiniz ve yinep rojeleerinizi direkt olarak yönetme adımına geçebilirsiniz.

Microsoft  Planner İle Görev Kartları

Yazılıma girdikten sonra karşınızı bir ekran karşılayacak. İlk başta sol yukarıdaki butona basarak projenizi oluşturabiliyorsunuz. Veya oluşturmuş olduğunuz projelerin içlerinde geçiş yapabilmektesiniz.

Projelerinizi oluşturunca orta panelde olan yeşil bölgedeki görevleri de görüntülemeniz mümkündür. İlk başta girdikten sonra görevk artı bulunmayacağı için 3 numaralı bölgede olan Add New Bucket panelinden görevk artları oluşturmaya başlayabilirsiniz. Orta bölgede olan kartları da yine istediğiniz gibi sıralamanız mümkün.

Görev Dağılımları Nasıl Kontrol Edilir?

Görev kartlarınızı da ekledikten sonrasında kartların üzerlerini türevlerine göre görevlerinizi yazabilir ve ekip üyelerinin aralarında da çeşitli paylaşımlar yapabilmektesiniz. Yine aynı model de bunun için ilk olarak projelerinize yeni üyeler eklemeniz gerekiyor.

Projeye dahil olmuş olan arkadaşlarınızı da görüntülemeniz mümkün. Charts butonuna bastığınız zaman da görevlerin durumlarını görebiliyorsunuz ayrıca görevlerin durumlarını şematik bir şekilde görebiliyor olmamız da ayrı bir güzel özellik. Yine kimin hangi görevi ne aşamalarda tamamlamakta olduğunu görebiliyorsunuz.

 

HABERE YORUM KAT