1. HABERLER

  2. İphone neden ısınır? iPhone aşırı ısınması nasıl engellenir?
İphone neden ısınır? iPhone aşırı ısınması nasıl engellenir?

İphone neden ısınır? iPhone aşırı ısınması nasıl engellenir?

Aşırı az yada yüksek sıcaklıklara maruz kalmak, elektronik makinelerin ömrünü kısaltan ve performanslarını düşüren yegane unsurlar aralarında yer almaktadır. Bu yazımızda İphone neden ısınır? iPhone Isınması Nasıl Engellenir? Sorularına yanıt vermeye çalışacağız.

A+A-

Özellikle yaz mevsiminde yüksek sıcaklıklarda bilinçsizce kullanılmakta olan mobil makineler, bozulmaya duran durumlarla karşı karşıya kalıyor ve çoğunlukla kullanıcıları zor durumda bırakıyorlar.

Bu yazımızın asıl noktası iPhone model telefonlar. Hazır yaz mevsimi sıcak yüzünü göstermeye devam ediyorken telefonlarımızı sıcaktan ne şekilde koruyacağımıza değinmenin iyi bir fikir olduğuna kanaat getirdik. Değineceğimiz maddelerin bilhassa sıklıkla dışarıyada bulunmak mecbur kalan yada tatil amacı ile plajlara giden kullanıcıların oldukça işine yarayacağını sanıyoruz.

öncelik olarak belirtilmesi gerekmektedir ki son teknoloji ürünü özelliklerle donatılmış olan iPhone'lar, fazla sıcak yada soğuk ortamlarda bileşenlere darbe vermemek için kendiliğinden kapanır. Bu durumda aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşmanız olası.

Aşırı ısınan iPhone'da görünen bu uyarı, makine normal çalışma sıcaklığına gelmekte olan kadar kullanıcıyı bilgilendirme niyetli olarak ekranda durmaya devam etmektedir. Bu durumda yapılması gerekmekte olan en akıllıca şey makineyi gölge ve serin bir ortama transfer etmek.

Lakin varsa klima yada vantilatör önüne yerleştirmek de makinenin soğumasını basitleştirecektir. Ancak katiyen makineyi su ile yada ıslak herhangi bir nesneyle soğutmaya kalkışmayın.

İPHONE NEDEN ISINIR?

iPhone'ların sıcaklamasına neden olan durumları şöyle sıralayabilmekteyiz;

  • Yüksek kalitede grafikler içeren mobil oyunlar oynamak
  • Uzun süre süresince hoparlörden müzik yayını yapmak
  • Güneşte uzun vakit kalmak (tüm makineler için geçerli)
  • GPS özelliğinin açık kalması
  • Uzun süre süresince internette gezinmek
  • Şarja takılı iken makineyi kullanıyor olmak

Lakin plajda bulunmuş olduğunuz zaman iPhone'unuzu fazla ısınmadan güvenliğini sağlamak isterseniz üstüne küçük bir havlu yada şapka koyabilirsiniz. Güneş makineler için baş düşman olsa da kullanımın da bu husustaki önemi büyük. Bu sebepten sıcak günlerde makinenizi yoğun olarak kullanıyor olmaktan kaçının. Isınma halinde ise soğuk bir ortama yada en azından gölge bir yerde muhafaza edin.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT