1. HABERLER

  2. İP Adresi Üzerinden başka Bilgisayara sızma hackleme yapılabilir mi?
İP Adresi Üzerinden başka Bilgisayara sızma hackleme yapılabilir mi?

İP Adresi Üzerinden başka Bilgisayara sızma hackleme yapılabilir mi?

Özellikle de son yıllarda bilgisayar kullanıcılarının akıllarında hacker’lık ile ilgili bazı sorular yatıyor. Bu sorulardan birtanesi de IP Adresi Üzerinden başka Bilgisayara sızma veya hackleme yapılabilir mi? Sorusu…

A+A-

Bu sorulardan sadece bir tanesi. Hatta bazen öyle paranoyak sorular çıkıyor ki bilgisayar kullanıcılarında uzmanlar gerçekten anlam veremiyorlar. Hacker denildiğinde bilgisayar üzerinde aklına gelebilecek her türlü illegal şeyi yapabilen insanlar geliyor galiba bilgisayar kullanıcılarının akıllarına. Evet. İlk sorumuz İP adresi üzerinden bilgisayar sızma veya hackleme gerçekten olabilir mi? Veya İp ile bilgisayara sızılabilir mi? Buna hayır diyerek cevabımızı verelim ve açıklayalım. IP adresi üzerinden bilgisayar ele geçirilmesi neredeyse imkansıza yakın bir işlemdir

Bilgisayar Nasıl Ele Geçiriliyor?

Çünkü bilgisayarın ele geçirilmesi için o bilgisayarda bir virüsün çalıştırılması gerekir. O virüsünde bir bilgisayarda çalıştırılması için bu virüs boyuta sahip bir dosya, uygulama parçacığıdır. Bunu ya internet üzerinden, web siteler üzerinden hedef bilgisayarın indirmesini ve çalıştırmasını sağlarsınız ya da çeşitli yazılımlarda (firefox, chrome, java) açık tespit edip bu açığı da suiistimal ederek hedef bilgisayarlar web siteye girdiği anda virüsün arka planda otomatik olarak indirilip çalıştırılmasını sağlarsınız. Bunun başka yolu yoktur. Ancak şöyle sorular gelebiliyor olabilir aklınıza; Peki ya IP adresi ile neler yapılabilir? IP adresi ile yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur. Bundan birkaç yıl önce daha doğrusu 9 – 10 yıl öncesine kadar IP adresi bilindiğinde adres satırına yazarak giriş yapılabiliyordu hedef kişinin modemine. Günümüz de hala bazı modemlerin ara yüzleri uzak bağlantıya açıklar.

Önceden İP adresi Bunu Yapıyorlardı!

Ancak önceden farklı bir özellik daha vardı. Hedef modeme kayıtlı olan TTNET kullanıcı adı ve şifre öğreniliyordu. Kötü niyetli kişi ide kendi modemine bu üyeliği giriyordu ve hedef kişinin kotasından kullanabiliyordu. Artık bu olay kalktı. Ancak şimdi neler yapılabiliyor? Hedef modemin internet bağlantısı kesilebilir veya kısa bir süreliğine devre dışı bırakılabilir.

Bunlara ek olarak çok daha farklı işler diye anılan şeylerde de kullanılabiliyor. Örneğin modeme yani o hedef IP adresine pingflood yaparak internet bağlantısının yavaşlatılması gibi işlevlerde de kullanılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT