1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Hazer Amani kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?
Hazer Amani kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Hazer Amani kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

TV8'deki MasterChef programı ile tanınmaya başlayan ünlü şef Hazer Amani 2019 mart ayından beri Şarkıcı Sıla ile birliktelik yürütüyor ve ikili magazin gündeminden hiç düşmüyor. Peki Hazer Amani kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte bu soruları yanıtı haberimizde.

A+A-

TV8’de yayınlanan MasterChef isimli programla tanınmaya başlayan Hazer Amani kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? soruları güzel şarkıcı Sıla’nın hayranları tarafından sıkça araştırılıyor. İşte Hazer Amani’nin biyografisi.

Hazer Amani Kimdir? 

Hazer Amani, 1977 yılında Ankara’da doğdu. 42 yaşındaki Hazer Amani, uzun bir süre yurt dışında aşçılık çalışmalarının ardından Türkiye'ye döndü ve TV8’de yayınlanan masterchef yarışmasında sunuculuk ve gurmelik yaptı.

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı ama sadece yemek bilmek ona yetmediği için üstüne Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndüğünde Chilai adlı restoranın Executive Chef’i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

2015 yılında 24Kitchen’da ve Fox’ta 16 bölüm yayınlanan “Mutfakta Buluşalım” isimli bir yemek programı hazırladı.
Tam bir lezzet gezgini olan Hazer Amani; dünyanın çeşitli yerlerinden yemek tariflerini, tematik bir kanalda 250 bölüm yayınlanan bir yemek programında izleyicileriyle paylaştı.

Hazer Amani, ilk şubesi 2018 yılında açılan “Fireroom” adlı “gurme sokak lezzetleri” konseptli restoranların sahibidir.

Tv8'de Mastercheff programından Fox’ta yayınlanan The Taste Türkiye’ye 2. Sezon kadrosuna dahil olmuştur.

Peki Hazer Amani aslen nereli?

Hazer Amani melezdir. Babası İran Reşt'lidir. Annesi ise Türk’tür.

Hazer Amani ne mezunu?

Amani, TED Ankara kolejinde okuduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu.  Mutfağa meraklı olan Hazer Amani, daha sonra Güney Afrika'da Cordon Bleu'ya gitti ve 3 yıl aşçılık eğitimi aldı.

Staj yaptığı yerde 4 yıl orada çalışarak baş aşçı olarak işyerinden ayrıldı. Ardından bir otelde baş aşçı olarak çalışırken Chilai'nin ortağı ve genel müdürü Yusuf Köksal ile tanışarak, Türkiye'ye geldi. Böylece Chilai Restaurant kariyerine adım attı.

Amani, 2011 yılında 'Senenin En Yaratıcı Şefi' ödülünün sahibi oldu. Sadece yemek bilmek yeterli olmayınca, Cape Wine Academy'de 4 yıllık bir program olan, dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği üzerine eğitim aldı.

Daha önce 600 kişilik bir yemekte Nelson Mandela ve birçok önemli isme yemek hazırlayan ünlü aşçının idolü ise Marco Pierre White'dir.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT