1. HABERLER

  2. Cryptolocker Virüsü Nedir? Cryptolocker virüsü Nasıl Temizlenir?
Cryptolocker Virüsü Nedir? Cryptolocker virüsü Nasıl Temizlenir?

Cryptolocker Virüsü Nedir? Cryptolocker virüsü Nasıl Temizlenir?

Cryptolocker virüsü yakın bir zamanda oluşan ve sanal dünyayı önemli ölçüde etkileyen bir virüs çeşididir. Cryptolocker Virüsü Nedir? Cryptolocker virüsü Nasıl Temizlenir?diye daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa makalemize göz atmanızda fayda var.

A+A-

Cryptolocker Virüsü Nedir? Cryptolocker virüsü Nasıl Temizlenir sorusunu googlede araştırılıyor. Cryptolocker virüsü yakın bir zamanda türeyen bir virüs çeşitidir.

Cryptolocker Virüsü nedir nasıl bulaşır?

Cryptolocker virüsü yakın bir zamanda oluşan ve sanal dünyayı önemli ölçüde etkileyen bir virüs çeşididir. Cryptolocker denilen virüs özellikle de hedefinde çeşitli şirketler, firmaları hedeflemektedir. Ancak sıradan ev kullanıcılarını da önemli ölçüde etkilemiştir. Bu virüsün bulaşma yöntemi genellikle mail yöntemi iledir. ISP şirketine ait bir mail adresi ile size bir mail gönderiliyor ve adınıza ait olan yüklü miktarda bir borç olduğunu vurguluyor.

Detayları öğrenmek için PDF dosyasını indirmeniz ve incelemeniz gerektiği vurgulanıyor. Bu PDF dosyası da yine .PDF teknolojisinde bulunan bir açık vasıtası ile sisteminize Cryptolocker virüsü bulaşıyor. PDF teknolojisinde olan bir açık dedik çünkü normal şartlar altında .exe yani uygulama uzantısı ile çalışıyor olması gerekiyor.

Cryptolocker Ne Yapıyor?

Bu virüsün yaptıklarına gelecek olursak sisteminize ilk bulaştığında bilgisayarınızdaki bütün verileri şifrelemektedir. Özellikle de excel verilerini, belge verilerini hedef almaktadır. Bütün verilerinizi güçlü bir algoritma ile şifreledikten sonra sizden fidye istemektedir. Yanlış duymadınız. Karşınıza bir panel çıkıyor ve belirli miktarda parayı belirlenen Bitcoin hesabına yatırmanız isteniyor.

Neden Bitcoin derseniz Bitcoin sistemi takip edilememektedir. Yani gönderilen para asla takip edilemiyor. Ayrıca belirli bir süre boyunca parayı ödemezseniz geri kalan vakitlerde sürekli olarak para miktarı yükseltiliyor. Bu sayede firmalar parayı ödemekten başka çare bulamıyorlar. Tabi herkesin aklına aynı şey geliyor.

Peki bu şifrelenen veriler çözülemiyor mu? Kesinlikle çözülemiyor çünkü kullanılan algoritma çok güçlü.

Cryptolocker virüsü Nasıl Temizlenir?

Evet bu virüsten kurtulmanın neredeyse imkansız olduğunu belirtmiştik. Ancak Cryptlocker adında sahte virüslerde ortada dolanmaktadır. Yine bu virüslerde verilerinizi güçlü bir algoritma ile şifrelemektedir ancak bildiğiniz üzere bu algoritma kolay bir şekilde kırılabilmektedir.

Bunun içinde yapmanız gereken işlem sadece sisteminizde bulunan şifreli bir veriyi Cryptolockeranalizer şirketine göndermek olacaktır. Analiz şirketlerine de çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Karşılıksız olarak yani ücretsiz bir şekilde panzehir dediğimiz uygulamayı size gönderiyorlar ve sizler bu uygulamayı çalıştırdığınız zaman sisteminizdeki bütün şifrelenen verileriniz eski haline dönüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT