1. HABERLER

  2. Bilgisayar nasıl hızlandırılır? Bilgisayar hızlandırma tavsilyeleri!
Bilgisayar nasıl hızlandırılır? Bilgisayar hızlandırma tavsilyeleri!

Bilgisayar nasıl hızlandırılır? Bilgisayar hızlandırma tavsilyeleri!

Günümüz çerçevesinde bilgisayar kullanıcıları profesyonel olarak bakarsak bilgisayarlarını çok iyi tanımıyorlar ve profesyonel olarak kullanmakta zorluklar yaşıyorlar. Bu yazımızda bilgisayar nasıl hızlandırılır, Bilgisayar Başlangıcındaki Gereksiz Yazılımlar Nasıl Kapatılır? sorunuza yanıt vereceğiz.

A+A-

Bilgisayar hızlandırma tavsilyelerini sizler için hazırladık. Bu yazımızda Bilgisayar nasıl hızlandırılır? sorusuna da yanıt bulabilirsiniz.

Yine bilgisayar kullanıcılarının en çok yaşadığı sorunların arasında bilgisayar yavaşlama problemleri, bilgisayarın kendi kendine kapanıp açılması veya çeşitli oyunlara girerken donması gibi başlıca sorunlar gelmektedir ki bu sorunların da çözümleri aslında o kadar da zor değildir.

Ancak burada en sık yaşanan soruna gelirsek bilgisayarların yavaşlaması problemidir. Yine bu problem oldukça sık yaşanması sebebi ile bilgisayar kullanıcılarını farklı çözümlere doğru itmektedir. İşte bu nedenle bazı yazılımların bilgisayar başlangıcında kaldırılmaları gerekiyor.

Bilgisayar nasıl hızlandırılır 2019?

Bir yazılım kasmaya sebep oluyorsa neden silinmiyor da sadece başlangıçtan kaldırılıyor? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit.
Birçok bilgisayar programı bizim için oldukça önemlidir. Bazıları hayatımızı, yapacağımız işlemleri çok daha kolaylaştırıyorken yine bazı bilgisayar programları da yapacaklarımızdan ziyade çok daha farklı türevlerde işlerimizi kolaylaştırmaktadır ve bu yazılımlara sadece işimiz düştüğü zaman ihtiyaç duyarız.
Yine bu yazılımların bir çoğu bilgisayar başlangıcında beraber olarak başlamaktadırlar. Yani yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra kendilerini otomatik olarak başlangıca ekliyorlar ve her bilgisayar başlangıcında tekrardan başlıyorlar ve çoğu zaman arka planda çalışarak çeşitli işlevlerde bulunuyorlar. Bunlardan en sık rastlanılanı ise arka plan içinde güncelleştirmeler yapmaları. Bu tabi ki de online olarak oyun oynayan bilgisayar kullanıcılarını oldukça sıkmaktadır.

Eğer online bir oyun oynuyorsanız arka planda yapılan bir güncelleştirme tabi ki veri indirmesi demektir ve bu da oyunda ping problemine sebep olmaktadır. İşte bu ve tarzı sorunları yaşamamak adına bilgisayar başlangıcından gereksiz olan yazılımları kaldırmalıyız.
Bunun için de “başlat” – “çalıştır” – “msconfig” yazarak giriş yapın ve buradayken “başlangıç” sekmesine tıklayın. Başlangıç sekmesine giriş yaptıktan sonra bilgisayarınızın başlangıcında görev alan bütün yazılımları göreceksiniz.
Hangisini kaldırmak istiyorsanız başındaki tik işaretini kaldırın ve keyfinize bakın. Artık bundan sonra bilgisayar başlangıcında çalışmayacaktır. Ayrıca çeşitli virüsleri de bu panelden görerek rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

Bilgisayar hızlandırma tavsilyeleri!

Ayrıca bunların dışında bilgisayarınızı hızlandırmak için bu adımları da uygulayabilirsiniz.

1. Kullanmadığınız dosyaları ve tarayıcı geçmişini temizleyin. Bunun için CCleaner programı işinize fazlasıyla görecektir.

2. Bilgisayarın uzun süre çalışması bellek kullanımı artırır ve bilgisayar donmaya başlar. Bunun için her 3 saatte bir bilgisayarı yeniden çalıştırın.

3. Donma olayı oyunlarda oluyorsa, GameBooster isimli programı kurmak bu sorunu ortadan kaldırabilir.

4. Bilgisayarnızı çok uzun zamandır bir temizlik yapmıyorasanız Kasaya veya notebook’a toz kaçmış olabilir, saç kurutma makinesi ile, dikkatli bir şekilde temizleyin.(ancak fanlara vs kesinlikle fön tutmayın. Fön makinesi pervaneyi çok hızlı döndürmesi fanlarınızı bozabilir.)

5. Bilgisayar teknik servislerine götürerek Overclock yapmasını isteyin, Overclock dikkat gerektiren bir işlem olmakla beraber işlemciyi hızlandırmada faydalıdır.

6. Yeni 1 bellek almanın zamanı gelmiş olabilir, sisteme iki gb bellek eklemek işinizi görecektir.

7. Sürücülerin güncelleştirin bunun için SlimDriver programını kullanabilirsiniz.

8. Dizüstü bilgisayarınız var ise, mutlaka fan soğutucu alın. Isınma anında bilgisayarınızın yavaşlaması sıradandır ve bilgisayarı temiz bir masada kullanmanız çok faydalıdır.

9. Virüs programları bilgisayarı yorabilir, bunun için bilgisayara yük bindirmeyen hafif programları kullanının.

10. Başlat butonuna gelin ve disk birleştirme diye aratın, açılan ekrandan diskinizi birleştirin, bu işlem biraz zaman alabilir.

 

HABERE YORUM KAT