1. HABERLER

  2. Bankalar neden kredi vermiyor? Nasıl kredi çekebilirim
Bankalar neden kredi vermiyor? Nasıl kredi çekebilirim

Bankalar neden kredi vermiyor? Nasıl kredi çekebilirim

Bankadan herhangi bir sebep için kredi başvurusu yaptıysanız ve bu bir türlü onaylanmıyorsa kredinizin onaylanmamasının birçok sebebi olabilir. Bu yazımızda “Bankalar neden kredi vermiyor? nasıl kredi çekebilirim” sorularının yanıtını vereceğiz.

A+A-

Bankalar neden kredi vermiyor?

Bankalar kredi verirken bazı kıstasları vardır, yani size verdiği krediyi sorunsuz geri ödemenizi ister. Buna binaen sizin ekonomik durumunuz kredi kullanımında en belirleyici unsurdur. Kredi notunuzun düşük olması ki bu genelde 1000 puanın altıdır yani Findeks ile açıklarsak, sarı renk alanın riskli bölümündesinizdir. (Findeks, finans sektörünün sizi nasıl gördüğünün bir aynasıdır.)

Nasıl kredi çekebilirim?

Bundan dolayı kefilsiz veya teminatsız krediyi kullanmanız mümkün değildir. Bankaya bir ipotek vermeniz halinde bir ihtimal kredi kullanma şansınız olabilir ya da yasal takibe, idari takibe belki de icra takibine düşmüşsünüzdür. Bu şartlarda kredi kullanmanız yine imkânsızdır, hiçbir banka bu durumda bulunan müşterisine kredi ve kredi kartı vermez, hatta banka istese bile kanunlar buna müsaade etmez.

Eğer bir kredi kartınız var ise taksitli nakit avans kullanmaya çalışın, belki onu da kullanmışsınızdır. Her ne kadar şartlarınızın kötü olsa da, nakit ihtiyacınız yine olacaktır. Bu yüzden başka arayışlara girmek gayet normaldir.

Bankalar neden kredi vermiyor, Senetle Para Bulmak Mümkün mü?

Şimdi bu konuya bakacak olursak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında nakit para verebilen tek kurumlar bankalardır. Yasal olarak kredi şartlarında ve güvencesinde para bulmak imkansızdır.

Senetle para verenler olduğu söylenmekte ve verilen paralar tabiri caiz ise boş senet imzalatmak suretiyle verildiği aslında bilinen şeylerdir. Ancak boş senede imza atmak hiç bitmeyecek bir borcun ve riskin altına da imza atmaktır. Ayrıca, zaten ödeme gücünüz yok ise, yeterli bir teminatınız yani eviniz, arabanız veya arsa gibi teminatınız yok ise, birinin size senet karşılığı para vermesi gerçekçi durmamaktadır. Size düşen çevrenizden, ailenizden veya akrabalarınızdan bu nakit sorununu bir şekilde çözmeye gayret etmeniz.

Yukarıda da izah edildiği üzere banka kredisi şartlarında senetle para bulmak mümkün değildir, bulunması halinde ise şartları çok ağır olmaktadır, yani çözüm olmamakla birlikte oldukça uçuk faizlerle verilmektedir. Yok, ben buldum ve kullanacağım diyorsanız, en azından boş senet imzalamayın. Parayı aylık bir ödeme ile alıyorsanız her ay için ayrı senet düzenletin. Ödeyeceğiniz tutarı yazmak şartı ile kendinizi güvenceye almayı ve ileride çıkacak riskleri en aza indirmeyi unutmayın.

Not: Bankadan gelen icra en fazla eşyanızı ve maaşınızın 4/1 ini alır, diğer yöntemlerin sizden ne alacağı ve nasıl bir mecraya sürükleyeceği ise belli olmaz.

HABERE YORUM KAT