1. HABERLER

  2. Ayder Yaylası’nda ki salıncaklar kaldırıldı!
Ayder Yaylası’nda ki salıncaklar kaldırıldı!

Ayder Yaylası’nda ki salıncaklar kaldırıldı!

Birkaç adet ile başlayan Ayder Yaylası nda ki salıncak serüveninde günden güne yoğunlaşan salıncakları denetlemeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “ buranın değerini düşürecek şeylere izin veremeyiz.” cümlesi ile duruma el koydu.

A+A-

Denetlemeden sonra 1 Eylül tarihinden itibaren salıncakların kaldırılmasına karar verildi. 1 Eylül sabahında bütün salıncaklar tek tek sökülerek, salıncakları sabitlemesi için dökülen bütün betonları da kırıp sadece toprak alan bıraktılar.
Salıncakların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘acayip şeyler’ diyerek tepkisini ortaya koyarak, kaldırılma talimatı verdiği bunun üzerine salıncakların kaldırıldığı bildirildi.

Rize Valisi Kemal Çeber, tarafından Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm adı altında 1700 kapasiteli bir otopark yapılacağı açıklandı. Yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinin ilk adımlarının tamamlandığını ve ilk kazmanın vurulacağı,  doğa ve çevre için de çok duyarlı bir proje olacağı bilgisi duyuruldu.

Otopark projesinden sonra yavaş yavaş kaplıcalar alanında yeni otel ve taşınacak işletmeler ile beraber kentsel dönüşümün tamamlanacağı dile getirildi.

Bu projelerin talimatını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın verdiğini ve salıncaklar için “acayip şeyler” diyerek projenin hayata geçirilmesini desteklediği bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT