1. HABERLER

  2. ATV HD Frekans Bilgileri nedir? | İşte 2019 ATV HD yeni frekans ayarları
ATV HD Frekans Bilgileri nedir? | İşte 2019 ATV HD yeni frekans ayarları

ATV HD Frekans Bilgileri nedir? | İşte 2019 ATV HD yeni frekans ayarları

atv, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi filmleriyle ön plana çıkmıştır. ATV HD yeni frekans bilgilerini 2019 haberimizde bulabilirsiniz.

A+A-

ATV HD Frekans bilgileri 2019 ilgili merak edilenler bu sayfada. ATV HD Frekans bilgilerini manuel arama yardımı ile televizyon kanallınıza ayarlayabilirsiniz.

ATV HD kanalını izleyebilmek için çanak anteninizin Türksat 4A uydusuna ayarlı olması gerkiyor. Türksat 4A uydusuna dönük çanak anteniniz varsa, uydu cihazınızın kurulum menüsünden 'Frekans Ekle' (Bazı cihazlarda 'Transponder Ekle', 'Manuel Kanal Arama' veya benzeri olabilir) menüsünden ekleyebilirsiniz.

Türkiye'nin 3 haberleşme toplam 5 adet uydusu bulunmaktadır. Haberleşme uydusu olarak kullanılan Türksat 4a uydusu yıllar önce karasal yayından gelişim göstererek uydu yayınlarına geçmemize neden olmuştu.Türksat 4A yeni uydunun hizmete girmesyle artık çanak antenin yönü değiştirilmeyecek,  televizyon kanalları yeni frekanslara taşınacak. Yani artık 2019 ATV HD frekans bilgileri ile izlemek istiyorsanız çanak anteninizin yönüyle oynamanıza gerek bulunmamaktadır.

ATV HD frekans bilgileri ile Türksat 4a uydusu, kablolu yayın, digitürk, teledünya, Turkcell TV, Tivibu gibi sistemler üzerinden izlenebiliyor.

ATV HD Frekans Bilgileri | 2019 ATV HD yeni frekans bilgileri

Türksat uydusundan yayın yapan ATV HD kanalını uydu alıcınıza yüklemeniz için gereken Türksat frekans bilgisi aşağıdadır.

Kanal adı: ATV HD
Uydu: Türksat
Frekans: 12053
Sembol Oranı: 27500
Polarizasyon: H - Yatay

Editör Notu: ATV HD Frekans Bilgileri 9 Kasım 2019 tarihinde Türksattan edinilen bilgiler ile oluşturulmuştur. Kanalı manuel eklediğinizde herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıda "habere yorum yap" bölümünde bilgi verirseniz herkese faydalı bir içerik olmuş olur.

ATV HD frekans ayarları nasıl yapılır? (DETAYLI)

1- Önce kumandanızda Menü veya Setup tuşuna basın. Açılan menüden Uydu Ayarları kısmına gelin. Sonra uydu alıcısının marka veya modeline göre Kanal Arama - Manuel Arama - Kanal Ekleme - El ile Arama gibi menülerden hangisi beliriyor ise kumandanızdaki Aşağı - Yukarı Ok Tuşu ile ona gelin.

2- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka ve modeline göre TP Frekansı - Alış Frekansı - Frekans - Uydu Frekansı - Transponder seçeneklerinden biri belirecektir. Kumandanızdaki Aşağı - Yukarı Ok Tuşu ile o seçeneğin üstüne gelerek, oradaki boş alana kumandanın rakam tuşlarıyla yayınımız için YUKARIDA YER ALAN değerini girin.

3- Yine aynı pencerede Sembol Oranı ya da Sembol Rate yazan bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneğin üstüne gelerek oradaki boş alana kumandanın rakam tuşları ile yayın için YUKARIDA YER ALAN değerini girin.

4- Yine aynı pencerede bulunan Polarizasyon ya da POL şeklinde bir yazı göreceksiniz. Bunun üstüne gelerek kumandanızdaki Sağ - Sol Ok Tuşları ile seçin.

5 - Yine aynı menü penceresinde bulunan FEC Kodu ayarını yapmak için kumandanın Sağ - Sol Ok Tuşlarını kullanarak TLC için 5/6’yı seçin. Eğer sizin uydu alıcınızda da FEC Kodu girmek için bir seçenek bulunmuyorsa, bu kodu girmenize gerek yoktur.

6- Kumandanızın OK tuşuna basarak gerekli olan tüm bilgileri kaydetmiş olacaksınız. Sonrasında uydu alıcınızın (Receiver) modeline göre Aramayı Başlat ya da TP Tara tuşlarıyla ATV HD 'yi aramayı başlatabilirsiniz. Arama işlemi bitikten sonra uydu alıcısı (Receiver) bulduğu kanalı listenin en sonuna kaydedecektir.

Tüm bu talimatları yerine getirdiğiniz halde ATV HD 'yi hala izleyemiyorsanız, lütfen yeniden kurulum yapın, uydu alıcınızı satın aldığınız yetkili servise başvurun.

HABERE YORUM KAT