1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. YouTube ve Google’a dava açılıyor
YouTube ve Google’a dava açılıyor

YouTube ve Google’a dava açılıyor

Video içerikler üreten bir grup LGBT birey,YouTube'un LGBT bireylerle alakalı olan videolara verilen reklamları engellediğini ve bu videoların platformda bulunabilirliği ile erişimini kısıtladığını iddia ediyor.

A+A-

Grup, YouTube'un "eşcinsel" ya da "lezbiyen" gibi kelimeler içeren videolardaki reklamları kaldırdığını, LGBT temalı videoları ise "hassas" içerik olarak etiketlediğini ve bu videoları arama sonuçlarında göstermediğini iddia ediyor.

 YouTube hakkında dava açmaya hazırlanan grup bireyleri arasında 850 bin takipçisi olan bir kanalı yöneten şarkıcı Bria Kam ve oyuncu Chrissy Chambers, cinsel eğitim videoları hazırlayan Amp Somers, trans bir erkek olarak hayatını videolarla anlatan Chase Ross ve LGBT alanında eğitici videolar paylaşan Lindsay Amer bulunuyor.

YouTube ise tüm bu iddiaları red ediyor. YouTube Sözcüsü Alex Joseph, "Politikalarımızda cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliği gibi kavramlar yer almıyor ve sistemlerimiz de videoları bu unsurlara veya 'eşcinsel' ya da 'trans' gibi terimleri içermesine göre kısıtlıyor değil" dedi.

Joseph, ayrıca nefret suçunun önlenmesiyle ilgili çok ciddi yaklaşımları olduğunu ve bu konudaki kuralları suistimal eden içerikleri çok hızlı bir şekilde çıkardıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT