1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Youtube sarı ve gri dolar neden geliyor?
Youtube sarı ve gri dolar neden geliyor?

Youtube sarı ve gri dolar neden geliyor?

Youtube’a yüklediğiniz videonun para kazanma seçeneği sarı renk veya gri renk mi ? Bu sorunun çözümü tam olarak bizde. Bu makalemizde sarı dolar veya gri dolar seçeneklerinden kurtulup videolarınızdan para kazanmanız mümkün olacaktır. Peki bu sarı dolar ve gri dolar neden gelmektedir?

A+A-

Sarı dolar videodaki içeriğin reklam verenler tarafından uygun görülmemesi sonucu oluşur. Gri dolar ise videodaki reklam seçeneğini aktifleştirmemeniz sonucunda gelen bir hatadır. Dilerseniz hemen bu hatalardan nasıl kurtulacağımıza geçelim.

İlk olarak Sarı Dolar işaretinin ne olduğunu öğrenelim

Videolardaki thumbnail ve içerikler hangi reklam verenden para kazanabileceği anlaşılacak. Yeşil dolar simgesi bulunan videolar bütün reklam verenler ve Youtube Red tarafından para kazanabilecek. Sarı dolar işareti bulunan videolarda ise sınırlı sayıda reklam verenler tarafından reklam alınacak bu demek oluyor ki yeşil dolar işaretine göre kazanacağınız paradan çok daha az para kazanacağınız anlamına gelir.

Peki bu sorundan nasıl kurtulabiliriz? Çözümü nedir?

Sarı dolar işaretli videonuzu düzenle ye girerek Para kazanma kısmından İtirazda bulun seçeneğine tıklayarak itirazda bulunup şikayeti geri çektirebilirsiniz ve böylece para kazanmanız tekrardan açılmış olacaktır. Bu doların kalkma süresi ortalama 12 saat içerisinde olsa da  daha uzun sürebilir ama bu pekte önemli değil işin sonunda hatayı düzeltme var.

Peki Gri Dolar sorunu neden vardır?

Gri doların tek sebebi o videoda para kazanmayı aktifleştirmemiş olmanızdır. Bu ya o video için para kazanmayı aktifleştirmediniz yada genel olarak aktifleştirmediniz demektir. Peki para kazanmayı nasıl mı etkinleştireceğiz hemen çözüm yoluna geçelim.

Gri Dolar Çözümü

İlk olarak kanalınızın kontrol paneline giriyoruz.

Ardından Video Yöneticisi ne tıklıyoruz.

Gri dolar hatası veren videomuza düzenle diyerek videoya giriyoruz ve Sekmelerden Para kazanma ya basıyoruz.

Ardından para kazanma seçeneğini aktifleştirip o videodan para kazanmayı aktifleştiriyoruz.

Evet arkadaşlar bugünkü makalemiz bu kadardı umarım size yardımcı olabilmişimdir. Başka bir makalede görüşmek üzere Hoşça kalın.

 

HABERE YORUM KAT