1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. YouTube Kullanılarak Ekran Videosu Nasıl Çekilir?
YouTube Kullanılarak Ekran Videosu Nasıl Çekilir?

YouTube Kullanılarak Ekran Videosu Nasıl Çekilir?

YouTube kullanılarak ekran bideosu nasıl çekilir? Google şirketinin popüler olan online video izleme sitesi YouTube sitesinde içerik üretmekte olan kullanıcıların arasında yer alıyorsanız canlı yayın yapma fonksiyonunu elbet biliyorsunuz.

A+A-

Yine sizi takip edenlerinize canlı bir şekilde ulaşabilmenize imkan tanıyan bu fonksiyonu ekran videosu çekebilmek için de rahatlıkla kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Windows bilgisayarların kullanıcılarına ücretsiz ve yine ücretli olarak takdim edilen yüzlerce basit ekran kayıt etme yazılımı var. Masaüstünüzün görüntüsünü oldukça yüksek kalitelerde kayıt altına alarak paylaşabilmenize imkan tanıyan bu yazılımlara alternatif bir şekilde YouTube sitesini de kullanabiliyorsunuz. Masaüstünüzün ekranını kayıt altına alabilmek için ücretli yazılımlar kullanmanıza gerek yok. YouTube erişebildiğiniz bir tarayıcı üstünden ekran kaydı yapabilmeniz mümkün olabilmektedir.

YouTube İle Ekran Videosunu HD olarak Çekme

YouTube sitesinin canlı etkinlik fonksiyonunu kullanıp Google Hangouts aracılığı vasıtasıyla web tarayıcınız üstünden ekran videosu çekimine başlayabilmek için yapmanız gereken tek şey Google hesabınıza girdikten sonra yine YouTube canlı yayın bölümüne giriş yapmak olacaktır.

Burada YouTube üstünden daha önce hiç canlı yayın yapmamış iseniz hesabınızı doğrulayacaksınız. Doğrulama işlemini de yine telefon numaranızı girerek yapabiliyorsunuz sonrasında yine aynı sayfa içerisinde canlı akışı etkinleştirme fonksiyonu yerine canlı etkinlik oluştur yazısını görebiliyorsunuz. 

Canlı etkinlik oluşturma butonuna tıkladıktan sonra da etiket, video adı, açıklama gibi verileri giriyorsunuz ve videonuzun gizlilik ayarlarını da yapabileceğiniz ekran karşınıza gelmektedir. Yine bu alanları da doldurarak canlı yayına başla butonuna basacaksınız.

Google Hangouts Aracıyla Canlı Yayın

Canlı yayınızın Google Hangouts aracılığı ile olacağına dair bir çeşit pencere gelecek ve tamam diyerek bu pencereyi kapatacaksınız. Eğer ki ilk defa canlı yayın yapacaksanız klasik bir şekilde kameraya erişim izni istenmektedir. Kameraya izin verdikten sonra arkasından orta üst açılacak olan menüden kamera ikonuna tıklayarak kamerayı deaktif edeceksiniz. 

Ekran kaydına başlayabilmek için de yine sol menü penceresinden “Ekran Paylaşımı” menüsüne tıklıyorsunuz ve bunun arkasından da ekranın tamam mı yoksa sadece açık olan pencereyi mi kayıt altına alacaksınız onu seçeceksiniz.

Paylaş butonuna basınca da Hangouts penceresi açılacaktır ve ekran kaydına başlamak için yayını başlat butonuna basacaksınız. Sonra durdur dedikten sonra yayın duracaktır.  Artık masaüstünüz kayıt altına alındı.

HABERE YORUM KAT