1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Yeni Otomobilin Yerlilik Oranı Yüzde 51 Olacak
Yeni Otomobilin Yerlilik Oranı Yüzde 51 Olacak

Yeni Otomobilin Yerlilik Oranı Yüzde 51 Olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yetkilileri yüzde 51 oranında yerli olan otomobili 2022 senesinde yerlilik oranını yüzde 75 yapmayı amaçladıklarını açıkladı.

A+A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı açıklamada geçen ayın toplantısı Koronavirüs sebebiyle video konferans aracılığı ile yapıldı. Toplantıda yer alan kişilerden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ileri gelen yetkililerden Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın şehir ve ülke için çok başarılı şeyler yaptığını belirtti.

Bursa’nın otomotivde Türkiye’nin çok değerli şehirlerin başında yer aldığını anlattı. Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın yerli ve ulusal olan otomobilin üretileceği yere de ev sahipliği yapmasının çok gurur verici olduğunu dile getirdi.

  Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılacak olan fabrikanın yapımının en yakın zamanda başlayacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, yerli ve ulusal araçta yan sanayinin çok kıymetli olduğunu açıkladı. Ayrıca yapılacak otomobille yerlilik oranının yaklaşık yüzde 51 olmasına ulaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu çalışmanın yeni teknolojik şeyler gerektirdiğini ve bu yüzden üniversitelerle birlikte yer alınacağını ekledi. 2022 senesi sonlarına doğru da yerlilik oranını yaklaşık olarak yüzde 75 yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Son olarak da Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın yan sanayi konusundaki tecrübelerinden faydalanmayı istediklerini belirterek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT