1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Winrar nedir, ne işe yarar? Neden Winrar kullanmalıyız?
Winrar nedir, ne işe yarar? Neden Winrar kullanmalıyız?

Winrar nedir, ne işe yarar? Neden Winrar kullanmalıyız?

Winrar nedir, ne işe yarar? diye araştırma içindeyseniz haberimizden bu konuda çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Günümüz çerçevesinde nerdeyse bütün veriler, belgeler, dijital ortam içerisinde saklanmaktadır.

A+A-

Son dakika ekibi olarak bu içeriğimizde Winrar nedir, ne işe yarar? sorularını ele alacağız.

Dünyada da milyonlarca bilgisayar bulunuyor ve yine bu bilgisayarlara her geçen saniye yüzlerce belge kayıt edilmektedir. Bütün bu işlemlerin de neticelerinde kayıt edilmekte olan bütün belgelerin oranlarını hesaba katarsak ortaya gelen toplam olarak dosya boyutunu hayal dahi edemezsiniz.

Bütün bu belgelerin hangi şartlar altında saklanmakta olduğu konusunda ise her hangi bir bilgimiz yok fakat bizim için en önemli olan dünyada dosya boyutlarının oranı veya saklanma şekilleri asla değil. Fakat bizim için önemli olan kişisel bilgilerimizi hangi şartlar altından asıl saklamamızın gerekmekte olduğudur.

Winrar Nedir?

WinRAR yazılımı ilk başta Eugene Roshal tarafınca 1995 senesinde kullanıma açılmıştır. Tabi ki de o zamanlar bu kadar güzel çalışma sergilememekteydi. Zaman içerisinde çeşitli güncellemeler aldı ve yine WinRAR günümüzde bulunan bu halini almış durumda.

Windows işletim sistemi içerisinde de çalışmakta olan arşivleme programlarında yine dosya sıkıştırma ve veri şifreleme benzeri özellikler bulunmaktadır. 2016 senesinden itibaren de yine WinRAR toplam olarak 44’ten fazla dil desteğine hakimdir. WinRAR’ın dünya üstünde toplam olarak 500 milyonu aşmış kullanıcısı vardır.

Neden Winrar kullanmalıyız?

Dosya sıkıştırma yazılımları elinizde olan çeşitli belgeleri birçok işlemlerden geçirip çok daha az boyutlarda yer kaplar bir şekle sokmaktadır. Bazı yazılımların aracılığı ile de sıkıştırılmış olan dosyalar daha kolay bir şekilde arşivlenmektedir. Dosyalar da sıkıştırıldıktan sonra .zip. .rar .ace benzeri formatlar alırlar. Sisteminizde de daha çok dosya saklamayı istemekteyseniz yine WinRAR benzeri dosya sıkıştırma yazılımlarını kullanıp verilerinizi sıkıştırabilirsiniz.

Sıkıştırma işleminin ne derece işe yaradığına gelirsek kullanıcılar tarafınca sıkıştırma işlemlerinin faydası tam olarak kavranabilmiş değil. Sıkıştırma işlemi yapmış olduğunuz yazılımlara göre farklı seviyelerde işe yaramaktadır.

Eğer ki sıkıştırma oranları çok daha az olan yazılımları tercih ederseniz yine verileriniz çok daha fazla sıkıştırılamamaktadır. Faka gerçekten profesyonel olarak sıkıştırma yapan uygulamaları da tercih ederseniz bazı yüzdeler içerisinde tasarruf yapabilmektesiniz.

HABERE YORUM KAT